Testrészeikért ölik meg az albínókat Malawiban – a csontjaikkal kereskednek

Példa nélküli, brutális erőszakhullám áldozatai az albínók Malawiban a társadalomban uralkodó hiedelmek és a hatóságok tétlensége miatt.

View the full image

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet tanulmánya szerint 2014 novembere óta jelentősen megemelkedett az albínó emberek elleni támadások száma az afrikai országban: legalább 18 embert megöltek és ötöt elraboltak, köztük egy kétéves gyermeket, akit azóta is eltűntként tartanak számon. Az adatokat a malawi rendőrség is megerősítette.

A vizsgált időszakban 2016 áprilisa bizonyult a legvéresebb hónapnak, amikor 4 albínó lett gyilkosság áldozata.

“Fekete-Afrikában, így Malawiban is úgy tekintenek a helyiek az albínókra, mint a szerencse és a gazdagság hírnökeire. Önjelölt varázslók gyakran használják fel rituáléikhoz albínók testrészeit.”

Emiatt holttestük több 10 ezer eurót ér, de külön a testrészeik több 100 eurót is érhetnek, amiért sokan ölni is hajlandóak. Az albínó emberek csontjaival való kereskedelem sem ritka ezekben az afrikai országokban. Az üzletet az a törzsi hiedelem is táplálja, miszerint az albínók csontjai aranyat rejtenek.

Malawi rendőrsége legalább 39 esetet regisztrált, amikor albínók holttestét ásták ki sírjaikból, vagy olyan embereket vettek őrizetbe, akiknél csontokat találtak – írja az MTI.

“Malawi albínó lakossága, mintegy 7-10 ezer ember folyamatosan félelemben él. Egyikük azt mondta, az emberek nyíltan azzal fordulnak hozzá az utcán, hogy el akarják adni.”

Június elején a malawi igazságügyi hatóságok betiltották a kuruzslók és boszorkányok tevékenységét az albínók védelme érdekében.

KékfényVilágForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »