Tervek készülnek a 3-as metró meghosszabbítására

A főváros el akarja készíttetni a 3-as metróvonal meghosszabbításának terveit Káposztásmegyerig – közölte Tarlós István főpolgármester a Klubrádió csütörtök déli műsorában.

Tarlós Istvánt a Népszabadságban csütörtökön megjelent információról kérdezték, amely szerint a fővárosi önkormányzat ismét előveszi az M3-as metróvonal meghosszabbításának tervét. A főpolgármester ennek kapcsán azt mondta, hogy a meghosszabbításról nem léteznek tervek, de szeretnék őket elkészíttetni. A főváros ezt saját forrásból meg tudja tenni, tette hozzá.

Közlése szerint a meghosszabbítás „lényegileg független” a meglévő metróvonal felújításától, az annak támogatására megpályázott uniós forrásoktól.

„Ha a tervek készen vannak, akkor ott is egy lépéssel előbbre vagyunk. Hogy a kivitelezés ebben a ciklusban megkezdődhetne, az teljesen illuzórikus, ilyet senki nem ígért soha” – fogalmazott Tarlós István.

Hangsúlyozta: most nem a meghosszabbításra kell koncentrálni, hanem a napi félmillió utast szállító, rossz állapotú vonal felújítására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »