Terrorveszélyre figyelmeztetik az Európába utazó amerikaiakat

További merényletek veszélyére figyelmeztette az Európába utazó amerikai állampolgárokat az Egyesült Államok külügyminisztériuma.

"Terrorista csoportok további merényletek elkövetését tervezik a közeli jövőben Európa-szerte, sporteseményeket, turisták által látogatott helyszíneket, éttermeket és a közlekedést célba véve" – olvasható a külügyi tárca közleményében.

A minisztérium felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy legyenek éberek a nyilvános helyeken, tömegközlekedési eszközökön, kerüljék a zsúfolt helyeket, és különösen óvatosak legyenek vallási ünnepek idején, a fesztiválokon és más nagyobb eseményeken.

A kiadott figyelmeztetés a június 20-ig terjedő időszakra vonatkozik, tekintettel a Franciaországban június 10-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra.

Nem sokkal a figyelmeztetés előtt a New York-i rendőrség terrorellenes részlegének vezetője, John Miller megerősítette: az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a rendőrség küldöttsége egy napon belül Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen a keddi terrortámadást követő nyomozásban. Miller a lépést azzal magyarázta, hogy a brüsszeli sebesültek között amerikai állampolgárok is vannak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »