Terrortámadásra készültek? Fokozott ellenőrzés az amszterdami reptéren

Fokozott ellenőrzéseket végeztek szombaton az amszterdami Schiphol repülőtéren biztonsági fenyegetésre utaló jelzések miatt.

A repülőtéren megerősített járőrözés zajlik, a légikikötőhöz vezető utakon minden gépkocsit megállítanak és átvizsgálnak, ami torlódásokat okoz. A holland terrorizmusellenes intézkedéseket összehangoló megbízott hivatal (NCTV) nem közölt részleteket az esetleges biztonsági kockázatról, csak annyit közölt, hogy rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, beleértve a járművek átvizsgálását.

“Jelzés érkezett (fenyegetésről) a repülőtérrel kapcsolatban” – közölte Edmond Messchaert, a hivatal szóvivője. “A fokozott ellenőrzések a repülőtéren dolgozók és az utazók biztonságát hivatottak szolgálni” – tette hozzá.

A terrorfenyegetettség szintjét – amely a második legmagasabb fokozaton áll jelenleg – nem emelték. Hollandia támogatja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni légicsapásokat a Közel-Keleten, és a franciaországi, a belgiumi és a németországi terrortámadások után kiemelten veszélyeztetett célpontnak számít. Radikális iszlamista támadás 2004-ben történt, amikor egy marokkói származású holland férfi halálos kimenetelű merényletet követett el az iszlámot erőteljesen bíráló Theo van Gogh filmrendező ellen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »