Terrorizmushoz köthető? A Twitter felfüggeszti a fiókot

Az elmúlt hat hónap folyamán 235 ezer, terrorizmushoz köthető felhasználói fiókot függesztett fel a Twitter mikroblog-szolgáltató – jelentette be a vállalat csütörtökön.

Ez majdnem kétszer annyi, mint ahány fiókot az ezt megelőző időszakban zároltak. A cég általában csak a felhasználók bejelentése alapján vizsgál meg és zárol fiókokat, ám a közelmúltban bővítették azt a csapatot, amely a bejelentésekkel foglalkozik. Ennek tudható be a felfüggesztett fiókok számának ugrásszerű növekedése.

„Nincs mágikus algoritmus a terrorista tartalmak kiszűrésére az interneten” – fogalmaz blogbejegyzésében a vállalat.

Az oldal a terroristák egyik kedvence lett, mert tökéletesen alkalmas arra, hogy terjesszék radikális eszméiket, híveket toborozzanak, anyagi támogatást kérjenek és hencegjenek rémtetteikkel, akár név nélkül is. A Twittert pedig rengeteg bírálat érte, amiért nem vette elejét annak, hogy a terroristák propagandája akadálytalanul terjedjen az oldalon.

A szabályzat szerint a Twitter nem tűri sem az erőszakos, sem a terrorista propagandát, de miután egy Twitter-fiók megnyitásához pusztán egy e-mail cím kell, a fiókok gyorsabban jönnek létre, mint ahogy a vállalat fel tudja függeszteni őket. A cég most azt mondja: sikerült elérniük, hogy akiknek a fiókját felfüggesztik, ne tudjanak azonnal új fiókot nyitni.

A Twitter azt állítja: „drámai módon” csökkentek más mutatók is; rövidebb ideig tart feldolgozni a felhasználói bejelentéseket, rövidebb ideig tudnak „életben maradni” a terroristák fiókjai, és kevesebb követőre tudnak szert tenni. Szakértők szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelenléte is visszaszorult a közösségi oldalon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »