Terroristák akartak lenni, terveiket véletlenül elmondták az FBI-nak

Újabb két amerikai férfiról derült ki, hogy csatlakozni akart az Iszlám Államhoz Szíriában. Nem voltak elég óvatosak: magukat buktatták le, így tervük nem sikerülhetett.

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma pénteken közölte, hogy a 30 és 35 éves milwaukee-i férfiakat Texasban őrizetbe vették. A vád szerint Mexikóba akartak utazni, hogy ott beszerezzék a szükséges úti okmányokat szíriai útjukhoz. A közel-keleten pedig be akartak állni az Iszlám Állam harcosainak sorába. Szíria egyébként inkább csak tranzitország lett volna: a két férfi végső úti célként a paradicsomba akart jutni – írja az MTI.

A két férfit a Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI egy munkatársa buktatta le. Egy közösségi portálon találkozott velük szeptemberben. Elfecsegték neki útitervüket, sanyarú lakáskörülményeikre panaszkodtak, meg arra is, hogy nagyon megelégelték az életet “pogány” társadalmi rendszerben.

Elmondták, hogy az iszlám szigorú saría törvényei szerint szeretnének élni, és hogy nagyon szeretnének a paradicsomba jutni. Az FBI emberének október elsején még egy videót is küldtek magukról, olyat, amelyen háttérdíszletként az Iszlám Állam – házi készítésű – zászlaja látható.

Nem ez az első eset, hogy az Egyesült Államokból felnőtt férfiak dzsihadista harci túrára próbálnak indulni. Júliusban három floridai férfi tervezte ugyanezt, kettő közülük már 50 éves is elmúlt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Temetésen robbantott a terrorszervezet, sok halottPoltorak: a leszerelés után nem maradnak mozgósítottak a terrorellenes művelet övezetébenRovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: külföld, Egyesült Államok, terrorizmus, FBI, amerikai állampolgárForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »