Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek egy szír férfit Németországban

Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek egy szír férfit Németországban

BERLIN. Robbantásos merénylet elõkészítésének gyanúja miatt õrizetbe vettek egy szíriai férfit kedden a németországi Schwerinben.

A szövetségi legfõbb ügyészség közleménye szerint a 19 éves gyanúsított a szélsõséges iszlamista világnézetétõl indíttatva legkésõbb az idén júliusban elhatározta, hogy pokolgépes merényletet hajt végre azzal a céllal, hogy a lehetõ legtöbb ember életét kioltsa.   

A robbanószerkezet összeállításához szükséges vegyi anyagok és eszközök beszerzését el is kezdte. Azt egyelõre nem tudni, hogy kiválasztotta-e már a tervezett támadás helyszínét.   

A gyanúsítottat különleges rendõri egységek bevetésével vették õrizetbe. Elfogásával egy idõben házkutatást tartottak Schwerinben és Hamburgban több embernél, akiket egyelõre nem gyanúsítottként tartanak számon.   

Arra utaló jeleket egyelõre nem találtak, hogy a szíriai fiatalember tagja lenne valamely terrorszervezetnek – közölte az állam elleni súlyos bûncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfõbb ügyészség. Hozzátették, hogy további részleteket késõbb ismertetnek.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »