Terrorcselekményt akadályoztak meg Oroszországban – állítja az FSZB

Terrorcselekményt akadályozott meg a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), amelyet a krasznojarszki tömegközlekedés ellen szándékoztak elkövetni – közölte a pénteken a FSZB társadalmi kapcsolatokért felelős részlege.

A közlemény szerint az orosz hatóságok közép-ázsiai országok állampolgárait vették őrizetbe, akik nemzetközi terrorszervezetekkel álltak kapcsolatban. A közelebbről egyelőre meg nem határozott támadást a "májusi ünnepek" (május 1. és május 9.) idején szándékoztak elkövetni.

Szerdán Moszkvában vettek őrizetbe a május 9-i "győzelem napi" ünnepségekre terrorakciót tervező, közép-ázsiaiakból álló csoportot. A merényletek elkövetésével az FSZB szerint a Szíria és Törökország területén tevékenykedő nemzetközi terrorszervezetek vezetői bízták meg őket.

Oroszországban május 9-én ünneplik a tengelyhatalmak vereségét az európai hadszíntéren, orosz elnevezéssel a Nagy Honvédő Háború befejezését. A fővárosban és országszerte a Szovjetunió győzelméről katonai parádéval és számtalan rendezvénnyel emlékeznek meg.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »