Terrorcselekmény történt a londoni metróban

LONDON. A Scotland Yard terrorcselekménynek minõsítette a londoni metróban pénteken történt incidenst.

A Scotland Yard korábbi bejelentése szerint "incidens" történt pénteken egy metrókocsiban London nyugati részén, a kelet-nyugati irányban közlekedõ District Line metróvonal Parson's Green nevû állomásánál.

Az utasok hõvel járó, robbanásszerû jelenségrõl számoltak be. A médiában megjelent egy fotó egy zacskóba csomagolt, festékesvödörnek tûnõ, kisebb lánggal égõ és füstölgõ fehér mûanyag vödörrõl.

A beszámolók szerint többen égési sérüléseket szenvedtek, néhány embert kórházba szállítottak. Halálos áldozatokról sem a hivatalos bejelentések, sem a szemtanúk beszámolói sem szólnak.

A londoni tûzoltóság hat tûzoltóautót és ötven tûzoltót küldött a helyszínre.

A District metróvonalat a Parson's Green állomás és a vonal legnagyobb csomópontja, a több más metróvonalat és elágazást is kiszolgáló Earl's Court állomás között lezárták.

A District Line szolgálja ki a tenisztornáiról híres Wimbledon városrészt is. Az incidens Wimbledontól négy megállónyira, a belváros felé vezetõ vonalon történt a reggeli csúcsforgalomban. A 400 kilométeres, tizenkét fõvonalból és számtalan elágazásból álló londoni metróhálózat többi vonalán péntek délelõtt zavartalan volt a forgalom.   

Legutóbb 2005. július 7-én történt súlyos incidens a londoni metróban: akkor három öngyilkos merénylõ három metrószerelvényt, negyedik társuk egy londoni városi buszt robbantott fel. Abban a merényletsorozatban 52-en meghaltak, a sérültek száma meghaladta a hétszázat. A 2005-ös merénylet után a teljes londoni metróhálózatot azonnal lezárták.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »