Terrorban tartottak két tizenkét éves magyar gyereket, az egyikük súlyos sérülést is szenvedett

A vádirat szerint az I. és a II. rendű vádlott hatodik osztályos tanulók, akik 2016. november 18-ától több napon keresztül terrorizáltak két tizenkét éves, ötödik osztályos gyereket, tőlük rendszeresen pénzt követeltek, megveréssel fenyegették őket.

A hatodikosok 2016. november 22-én a sértetteket megrugdosták és leköpték, amiért nem adtak nekik pénzt.

A vádlottak 2016. november 24-én délelőtt, az iskolai büfénél észrevették, hogy az általuk terrorizált sértettek egyike egy 2 ezer forintos bankjegyet tesz a zsebébe, azonban még a pulton maradt a sértett 150 forintja, amit az odalépő II. rendű vádlott felkapott, majd az I. rendű vádlottal együtt kifutott az udvarra.

A tizenkét éves sértett tartott attól, hogy a vádlottak megpróbálják tőle elvenni a 2 ezer forintot, ezért azt az iskolatáskájába rejtette, és a táskát a folyosón ruhákkal takarta le. Röviddel ezután a vádlottak odamentek hozzá, és felszólították, hogy adja át nekik a 2 ezer forintos bankjegyet, majd hirtelen az I. rendű vádlott hátra feszítette a karját. Ekkor jelen volt a másik, a vádlottak által szintén terrorizált gyerek is, a II. rendű vádlott az ő torkát is megragadta. Mindkét vádlott átkutatta a sértettek ruháját, és a II. rendű vádlott az egyik sértett zsebéből kivett húsz darab, összesen 200 forint értékű édességet, majd elengedték a sértetteket azzal, hogy másnapra hozzanak nekik pénzt, mert ha nem, nagyobb bajuk lesz.

Mivel a vádlottak tudták, hogy az egyik sértettnek van 2 ezer forintja, ezért kis idő múlva a sértettek után mentek az udvarra, ott őket elgáncsolták, majd a fejüket egy vakondtúrásba nyomták. A földön fekvő sértetteket többször megrúgták, illetve az egyik gyermeket nagy erővel mellkason ütötték. Ekkor ismételten átkutatták mindkét sértett ruháját, de a 2 ezer forintot nem találták meg.

A vádlottak bántalmazása miatt az egyik tizenkét évesnek eltört a szegycsontja, mely sérülés nyolc napon túl, ténylegesen hat hét alatt gyógyult meg. A vádlottak ugyanezen sértettnek a lopással 350 forint kárt okoztak, amely nem térült meg.

A nyomozó hatóság a folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás és a súlyos testi sértés miatt indított nyomozást gyermekkor miatt, a törvény erejénél fogva, megszüntette. A hatályos jogszabályok értelmében viszont a rablást elkövető, tizenkettedik életévét betöltő személy büntetőjogi felelősségre vonható, ezért a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség rablás és más bűncselekmény miatt mindkét vádlottal szemben javítóintézeti nevelést kért – írja az ügyészség.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »