Terror: a franciák szerint nincs veszélyben az Eb, de…

SportFranciaország

Fokozott készültség Párizsban és egész Európában

Mint ismert, kedden arab terroristák robbantottak a belga fővárosban, Brüsszelben. Az aljas támadásnak eddig 34 halottja, és nagyjából 250 sebesültje van.

A sajnálatos esemény után többen emlékeztettek, hogy nemrég Párizsban is hasonló merényletre került sor, márpedig látva ezt a tendenciát erősen kérdéses, hogy ebben a helyzetben egyáltalán meglehet-e rendezni a franciaországi Európa-bajnokságot. A választ Noel Le Graet, a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke adta meg egy villáminterjúban:

„A biztonsági intézkedéseket a kellő komolysággal kezelik a lehető legmagasabb tudású szakemberek. A készültség rendkívüli” – mondta eléggé sejtelmesen, hozzátéve, hogy mindennek ellenére a „nulla kockázat” ebben az esetben sem létezhet.

A futballszövetség elnöke szerint a brüsszeli terrortámadás ellenére nincs veszélyben a március 29-i, Franciaország-Oroszország felkészülési mérkőzés, amelyet majd Párizsban, a Stade de France-ban rendeznek meg:

„A biztonság valóban példaértékű lesz. A Stade de France abszolút biztonságos lesz, az emberek nyugodtan jöhetnek a stadionba” – bizonygatta.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »