„Természetlesen”- határon átnyúló táborban vettek részt a ragyolci alapiskolások

„Természetlesen”- határon átnyúló táborban vettek részt a ragyolci alapiskolások

A salgótarjáni székhelyű Nógrádi Grund Klubhálózat szervezésében a közelmúltban 6 napos bentlakásos tábor valósult meg a Nógrád megyei Bárna településén. A tábor résztvevői olyan tehetséges szlovákiai és magyarországi diákok voltak, akik fogékonyak a természettudományok, természetismeret iránt.

A szlovákiai diákságot a Ragyolci Alapiskola tanulói képviselték, akik a szórakozás mellett számtalan környezettel kapcsolatos ismeretre tettek szert a gyakorlatban is. 

A tábori program fő célja az iskolapadban szerzett tudás gyakorlati alkalmazása, további bővítése mellett a kritikus gondolkodás fejlesztése, a természeti világ jelenségeinek megértése volt.

Hírdetés

A tábor ideje alatt több kirándulást, túrát tettek a közeli „kövekhez”: meghódították a bárnai Nagy-kő, Szilvás-kő, Szérkő és Kis-kő szikláit. Mindezek mellett a kikapcsolódásra, játékra, szabadidőre is jutott idő: a strandolásra, sportversenyre, kiscsoportos foglalkozásokra, szabad játékra.

A táborlakók a salgótarjáni Pegazus Élményközpontba további színes foglalkozásokon vehettek részt. A tanulók élményekben gazdagon tértek haza. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósut meg.

A salgótarjáni székhelyű Nógrádi Grund Klubhálózat és a Ragyolci Alapiskola közötti kapcsolat egyébként több éves múltra tekint vissza, ami közös programok, táborok, foglalkozások szervezésére és közös pályázatokra ad lehetőséget.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »