Természetesen a legyek és muslincák ellen

Természetesen a legyek és muslincák ellen

Legyen élénksárga színű és ragadjon. Ez a muslinca- és légycsapdák legfőbb kritériuma. Néha viszont ez is kevés, úgyhogy lássuk, milyen eszköztárból válogathat, aki a vegyszermentes rovarirtás mellett tette le a voksát.

Ahogy a gyümölcsök érnek, egyre több körülöttünk a repülő rovar. Ez így természetes – hangzik a legolcsóbb és leghumánusabb megoldás.

Mézzel, cukorral

Ha viszont úgy döntünk, hogy a minket körbedongó legyek és muslincák mennyiségét környezetbarát módon csökkenteni szeretnénk, vegyünk egy tízszer húsz centis élénksárga rajzlapot, mindkét oldalát kenjük be mézzel, akasszuk fel egy olyan helyre, ahol nem ragad a fejünkhöz (vagy szúrjuk a cserepes virág földjébe), és várjuk a fejleményeket. Ha a méz nem használ, próbálkozhatunk a cukorsziruppal, sörrel, valamint ezek keverékével is.

Hírdetés

Sörrel

Régi módszer a palack aljában hagyott sör, amely nem csak odacsalja, de raktározza is a belehalt darazsakat. Napjaink széles sörválasztéka a darazsak figyelmét sem kerüli el, így érdemes igényesebb és igénytelenebb sörökből is kitenni, hogy az igényes és az igénytelen darazsakat is megfogjuk. Valaki ugyanezt vörösborral alkalmazza sikerrel.

Almaecettel

Öntsünk szűretlen almaecetet egy befőttesüvegbe, és helyezzünk az üveg szájára egy tölcsért. A muslincák majd belemásznak a tölcsérbe, kimászni pedig már nem tudnak belőle.

Mivel a legyeket és a muslincákat általában az ételmaradékok érdeklik, távol tarthatjuk őket azzal is, ha kivisszük a lakásból a szerves hulladékot, vagy ha minden munkafolyamat után alaposan letöröljük az asztalt és a munkalapot.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »