Természetes módszerek hányingerre

Hányinger okozta kellemetlenségekkel mindenki találkozik élete során. A panasz enyhítésére felírt gyógyszereknek gyakran kellemetlen mellékhatásaik vannak, ezért érdemes inkább természetes módszerekkel próbálkozni.

A gyömbért évszázadok óta használják a hányinger és émelygés kezelésére – akár várandósság, akár betegség, akár esetleg kemoterápiás kezelés hatására érzünk ilyesmit, próbáljuk ki mindenképp – írja a Házipatika.com.

Kutatások szerint a borsmenta illata is segíthet csökkenteni vagy akár teljesen megszüntetni a hányingert. Ehhez párologtassunk vagy gőzöljünk illóolajjal, de az is hatékony lehet, ha megiszunk egy csésze erős borsmentateát.

A tradicionális kínai gyógyászat évszázadok óta használja ezt a két technikát az émelygés és hányás kezelésére. Kutatások szerint gyógyszeres kezelés és terhesség okozta tünetek enyhítésére is hatásos mind a két módszer.

Hírdetés

A várandós nőknél a citrusos illatok is segíthetnek a hányinger leküzdésében. Próbálkozhatnak citromgerezdek szagolgatásával, de citrusos illóolajok párologtatásával is.

Vegyünk mély, lassú lélegzeteket, mert ez is sokat segíthet – a levegőt az orrunkon szívjuk be, és a szánkon fújjuk ki. Ez a kis légzőgyakorlat több kutatás során hatásosnak bizonyult.

Az édesköménypor, a fahéj, a kömény és a köménykivonat is bizonyítottan hatékony lehet, ha émelygünk vagy hányingerünk van.

A B6-vitamint régóta írják fel hányingerrel küszködőknek, különösen várandós nőknek. Szedése teljesen biztonságos.

A fentieken felül kisebb az esélyünk az émelygés és hányinger kialakulására, ha kerüljük a zsíros és fűszeres ételeket, és sok fehérjét fogyasztunk. Ne együnk egyszerre túl sokat, evés után ne feküdjünk le, és evés közben, illetve után nagyjából 30 percig ne igyunk. A vastabletta szedésével is legyünk óvatosak, mivel különösen a terhesség első szakaszában felerősítheti a hányingert.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »