Terjesszék ki a többletdíjmentes roamingszolgáltatást a Nyugat-Balkánra is

Terjesszék ki a többletdíjmentes roamingszolgáltatást a Nyugat-Balkánra is

Tizennyolc ország 82 európai parlamenti (EP-) képviselője írta alá azt az osztrák kezdeményezésű nyílt levelet, melyben a politikusok felszólították az Európai Bizottságot, hogy terjessze ki a többletdíjmentes roamingszolgáltatást a nyugat-balkáni régió országaira is.

Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású EP-képviselője kiemelte, a roamingdíjak eltörlése egy olyan pozitív üzenet lenne, amelyre a térség már régóta vár.

Gyürk András fideszes EP-képviselő szerint a roaminggal kapcsolatos szabályozás sikertörténet, melyet minden európai polgár számára elérhetővé kell tenni.

Hírdetés

Deli Andor a téma kapcsán elmondta: „A nyugat-balkáni országok EU-csatlakozása rendkívül fontos, azonban sajnos azt látjuk, hogy a csatlakozási tárgyalások lassan haladnak.

Gyürk András szerint a levél fontos és erős jelzés a Bizottság felé. „A többletdíjmentes roamingszolgáltatás több millió európainak jelent könnyebbséget a mindennapok során. A nyugat-balkáni régió országaiban élők Európa polgárai, akiket szintén megillet a lehetőség, hogy belföldi díjszabás szerint telefonálhassanak és küldhessenek üzenetet európai utazásaik során. Itt az idő, hogy Brüsszel is felismerje ezt a tényt” – húzta alá Gyürk András.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »