Terjed az influenza: egyre több kórházban tilos a látogatás

Terjed az influenza: egyre több kórházban tilos a látogatás

Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el látogatási tilalmat.

 

Az MTI beszámolója szerint a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése közölte: több osztályos is látogatási tilalmat rendeltek el, az influenza terjedésének megelőzése érdekében hozott intézkedés a sürgősségi betegellátó centrumot, az intenzív terápiás és aneszteziológiai, az újszülött-, a szülészet-nőgyógyászati, a hematológiai, a klinikai onkológiai osztályt és sugárterápiás egységet, valamint a hospice osztályt érinti.

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban csütörtöktől három osztályon rendeltek el látogatási tilalmat: a szülészeti és nőgyógyászati, valamint a gyermekosztály nem lesz látogatható. Mint írták, a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatása alapján Nógrád megyében influenzajárvány van, a betegek száma átlépte a járványküszöböt. Az intézkedést a kórház fekvő betegei érdekében hozták meg.

Hírdetés

A karcagi Kátai Gábor Kórház több osztályán is látogatási tilalomról döntöttek. Az intézmény megbízott orvos igazgatója közölte, hogy szünetel a látogatás a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, a szülészet-nőgyógyászati osztályon és az újszülöttrészlegen, az aneszteziológiai és intenzív, az ápolási, valamint a krónikus belgyógyászati osztályon.

http://mno.hu/

Részleges látogatási tilalom lesz valamennyi Békés megyei kórházban is. Péntektől az Orosházi Kórházban az intenzív terápiás, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon és annak újszülött részlegén is látogatási tilalom lép életbe, a többi osztályon a hagyományos látogatási rend lesz érvényben. A Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai és gyulai tagintézményében február 1-je óta van érvényben a részleges látogatási tilalom. A gyulai Pándy Kálmán Tagkórházban a szülészet-nőgyógyászat, intenzív, gyermek-, valamint az I. belgyógyászati osztály haematológiai osztálya nem látogatható. A békéscsabai Réthy Pál Tagkórházban a szülészet-nőgyógyászat, az intenzív és a gyermekosztályon van életben a tilalom.

Belföld MN Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat A budapesti Honvédkórház több telephelyén is tilos a látogatás.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztályának legfrissebb, szerdai jelentése alapján az ország valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága, az intenzív ellátást igénylők száma csaknem megduplázódott az előző héthez viszonyítva.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint január 29. és február 4. között az országban 47 800 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 31 330 emberrel szemben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »