Terjed az antiszemitizmus az amerikai egyetemeken

Terjed az antiszemitizmus az amerikai egyetemeken

Az amerikai központtal rendelkező vállaltan cionista szervezet, az ADL szerdán hozta nyilvánosságra jelentését, miszerint az amerikai egyetemeken nőtt az antiszemitizmus. A jelentés 60 főiskolai és egyetemi campuson történt antiszemita incidensről számol be. Szerintük rendkívül magas a zsidóellenesség az előző évihez képest.

Szemléltetésképpen a jelentéshez csatolnak olyan beszámolókat, melyek az antiszemitizmust bizonyítják. Ilyen eset, amikor az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadulásának évfordulóján a kaliforniai egyetem egyik épületére méretes horogkeresztet festettek, idén januárban. Tavaly novemberben pedig a new york-i egyetem diákjai vonultak fel, hogy kinyilvánítsák ellenérzéseiket a cionista egyetemi vezetéssel szemben.

Az ADL szerint az antiszemita jellegű irány nem kizárólag az egyetemeken erősödik, hanem Amerika szerte. Az Egyesült Államokban a tavalyi évben 941 esetet regisztráltak, ezek közül 56 fizikai jellegű támadás volt. Támadásokról számolnak be Floridából, New Yorkból, Colorádóból, de a szövetségi fővárosból, Washingtonból is érkeznek ilyen jellegű hírek.

Az interneten rendkívüli módon elszaporodtak az antiszemita jellegű tartalmak. A jelenleg elnökválasztási periódusban közszereplőket, politikusokat, újságírókat bírálnak a világhálón zsidó származásuk miatt. Az Egyesült Államokban élő fehér emberek úgy látszik megunták a cionista érdekcsoportok mindenre kiható befolyását.

(Nagy Zsuzsanna – ÚjErő.net)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »