Teréz körúti robbantás: Bakondi szerint nem késtek a tájékoztatással

Teréz körúti robbantás: Bakondi szerint nem késtek a tájékoztatással

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint nem késett a tájékoztatással az országos rendőrfőkapitány, amikor húsz órával a Teréz körúti robbantás után állt a sajtónyilvánosság elé. Bakondi György szerint Papp Károly kivárta, amíg érdemi információkkal tud szolgálni. Közben a múlt szombat hajnali robbantásban megsérült rendőr nő állapota javul, de úgy tudni, még nem hallgatták ki.

„Megkérdeztük, mert itt szokott egy hajléktalan aludni, és ez a Pali nevezetű hajléktalan két napja nincs itt, nem látják a hajléktalanok, két napja eltűnt” – mondta egy nő. A rendszeresen ott időző hajléktalan három nappal a Teréz körúti robbantás után sem volt az elhagyott bolt előtt. A szombat éjjel történt detonációra már csak néhány üvegszilánk és az omladozó vakolat emlékeztet.

„Kétséget kizáróan megállapítottuk, hogy a rendőreink voltak a támadás célpontjai. Úgy ítélem meg, hogy az őket ért támadás az egész magyar rendőrséget ért támadás” – mondta Papp Károly még vasárnap. Az országos rendőrfőkapitány húsz órával a történtek után állt a sajtó elé.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint előbb nem lehetett volna érdemi információval szolgálni:

Sajtóinformációk szerint felébresztették a mély altatásból, és kiengedték az intenzív osztályról a megsérült rendőr nőt. Állapota javul, de továbbra sem tudták kihallgatni a történtekkel kapcsolatban. A nemzetbiztonsági bizottság jövő hétfőn is foglalkozik a robbantással.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »