Térdelősdi – Salvini szerint nem segít a rasszizmussal szemben

Közösségi felmérést végzett Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali kormánypárt vezetője kedden a labdarúgó-Európa Bajnokság mérkőzésein a rasszizmus és diszkrimináció elleni tiltakozás jeleként letérdelő játékosokról. A válaszolók 76 százaléka úgy vélte, hogy a gesztus nem szolgálja a célt.

Hírdetés

Matteo Salvini azt kérdezte a közösségi oldalait látogatóktól, hogy a labdarúgó mérkőzések kezdetén térdelő játékosok gesztusa szükséges-e.
   
Néhány óra alatt több mint egy millióan látogatták meg a Liga vezetőjének oldalait, nyolcezren kommentálták, és több mint ötvenezren szavaztak. Hetvenhat százalék válaszolt nemmel Matteo Salvini kérdésére.
   
Korábban Enrico Letta a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára elfogadhatatlannak nevezte a válogatott magatartását, és arra szólított fel, hogy minden játékos térdeljen le.
   
„Nem ez határozza meg a rasszizmussal szembeni küzdelem vállalását” – fogalmazott ugyancsak kedden Paolo Corbi, az olasz labdarúgó válogatott sajtófelelőse. Hangoztatta, hogy a csapat egésze elutasítja a rasszizmus minden formáját. Hozzátette, a jelképes tiltakozó gesztushoz való csatlakozás hiánya nem jelenti a rasszizmus elutasításának a hiányát.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »