Teodorovici: Több mint ötvenezer állampolgár 2,6 milliárd lejt fektetett idén Tezaur államkötvénybe

TĂśbb mint Ăśtvenezer ĂĄllampolgĂĄr tĂśbb mint 2,6 milliĂĄrd lejt fektetett idĂŠn Tezaur ĂĄllamkĂśtvĂŠnybe – kĂśzĂślte szombaton Eugen Teodorovici pĂŠnzĂźgyminiszter, aki sikeresnek nevezte a kibocsĂĄtĂĄst.

‘A kizĂĄrĂłlag magĂĄnszemĂŠlyek szĂĄmĂĄra kibocsĂĄtott ĂĄllamkĂśtvĂŠnyek rĂŠvĂŠn a pĂŠnzĂźgyminisztĂŠrium, vonzĂł kamatlĂĄbakkal ĂŠs futamidőkkel, biztonsĂĄgos alternatĂ­vĂĄt kĂ­nĂĄl a megtakarĂ­tĂĄsra, amelyekhez a polgĂĄrok a jĂśvőben is hozzĂĄjuthatnak’ – nyilatkozta Eugen Teodorovici.

Hétfőtől újabb Tezaur államkötvényeket bocsát a lakosság rendelkezésére a pénzügyminisztérium. Az 1, 2 és 3 éves futamidejű értékpapírokat 3,5, 4, illetve 4,5 százalékos kamattal jegyzik. Az értékpapírokból származó jövedelem adómentes.

Hírdetés

Az államkötvények október 7-étől 31-éig vásárolhatók meg a kincstárban, és 30-áig a városi postahivatalokban (vidéken 29-éig).

A minisztérium tájékoztatása szerint a kötvényeket olyan román állampolgárságú személyek jegyezhetik, akik a vásárlás időpontjában betöltötték 18. életévüket. Az anyagtalanított formájú, 1 lej névértékű kötvényekre évente kiszámított kamatot a kibocsátási tájékoztatóban rögzített formában fizetik. A kötvények átadhatók, idő előtt visszavásárolhatók és a tulajdonos esetleges elhalálozása esetén örökölhetők.

(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »