Tényleges életfogytiglant kapott a bukaresti metrós gyilkos

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy nőt Romániában, aki még decemberben a metró elé lökött egy embert Bukarestben. Az áldozat, egy fiatal nő meghalt.

A 37 éves vádlott a hatóságok szerint korábban egy másik áldozatot is kiszemelt egy másik metrómegállóban, őt is megpróbálta az érkező szerelvény elé lökni, de az illető ellenállt, és így sikerült megmenekülnie. A második áldozatnak már nem volt szerencséje: a nőnek sikerült belöknie a metró elé, sőt, miután megpróbált visszamászni a peronra, visszarúgta őt a sínekre, egyenesen a szerelvény elé. Mindezt a metróban felszerelt kamerák rögzítették.

Hírdetés

Az elkövető egyik áldozatát sem ismerte. A bíróságon elmezavarodottságra hivatkozott, azt állította, hogy időnként elveszíti józan ítélőképességét, és depressziós lesz – ez történt tavaly decemberben is. A vádlott beismerte tetteit, és bocsánatot kért.

A bukaresti törvényszék életfogytiglani börtönre, és 30-30 ezer eurós kártérítés megfizetésére kötelezte a nőt, és elrendelte orvosi kezelését is. A bírák elismerték, hogy pszichiátriai problémákkal küzd, de úgy ítélték meg, hogy felelősségre vonható tetteiért. Romániában egyébként kifejezetten ritka, hogy valakit tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »