Tényleg ott lesz Rióban a magyar tollaslabdázó

Sárosi Laura indulhat a riói olimpián, miután kvótát érő helyen zárt a világranglistán.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, nagy örömmel tölti el a kvótaszerzés, hiszen húsz év után szerepelhet újra magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon.

A magyar játékos a franciaországi La Roche sur Yonban rendezett múlt heti Európa-bajnokság második körében 1-0-ra vezetett a negyedik helyen kiemelt német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. A szabályok szerint a játékos nem hagyhatja el a pályát, a németnek pedig nem volt tartalék cipője, így Sárosi könnyedén megnyerhette volna a mérkőzést, és ezzel nagy lépést tett volna a kvótaszerzés felé. Csorba József, a magyar szövetség elnökének beszámolója szerint azonban Sárosi alig egy másodperc alatt döntött, és odaadta tartalék cipőjét ellenfelének, aki végül legyőzte őt.

„A bíró odajött, és megkérdezte, mi legyen. Ránéztem a német lányra, és megkérdeztem, hányas a lába, szerencsére pont akkora volt, mint az enyém. Volt a táskámban egy váltócipő, mivel én egy másik versenyről jöttem az Eb-re, ezért azt odaadtam neki, és pont jó volt a lábára – idézte a Mob.hu Sárosi Laurát. – Meg sem fordult a fejemben, hogy ne így cselekedjek. Azt hiszem, a legtöbb sportoló ugyanígy tett volna.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »