Tényleg nincs lejjebb: a TV2 a "brazil futballválogatottat" gyászolja

A TV2 az elmúlt hónapokban új értelmet adott “soha ne mondd, hogy nincs lejjebb” sokat emlegetett közhelyének. A “Vona Gábor elit muszlim náci terrorcsoportjáról szóló riport, a legendás ásotthalmi beégés, az újságíró helyett az állatvédő Gergely Zsófia fenyítése, illetve Terry Black szenvedélyes igazságbeszéde örökre a képernyőnkbe égtek. Ám ezek eddig csak arra engedtek következtetni, hogy a megrendelt lejárató anyagok kiizzadása közben bizony hajlamos nagyokat hibázni az egyszeri médiasegédmunkás. Tegnap este azonban a napnál is világosabbá vált, hogy a TV2 híradóját tényleg síkhülyék szerkesztik.

A fideszes kereskedelmi csatorna hírműsorában a keddi kolumbiai légi katasztrófáról az hangzott el, hogy

“A gépen 81-en utaztak, köztük a brazil futballválogatott is”.

Holott a repülő fedélzetén valójában egy brazil klub, a Chapecoense 22 játékosai voltak.

 

Aki abban bízik, hogy pusztán csak a hírolvasó Pachmann Péter bakijáról lehet szó -. annak sajnos csalódnia kell. A Tények honlapján cikkünk írásának pillanatában is ugyanez áll. Vagyis ezt a hírt a TV2 hírszerkesztője így írta meg,

ez a szöveg ment át az összes többi szerkesztő és vezető kezén, és így kerülhetett adásba.

És, ha az Indexnek nem tűnik fel, talán soha nem jönnek rá, mekkora marhaságot írtak. Persze, lehet, hogy még mindig javíthatatlanul optimista vagyok a feltételezéssel, hogy mostanra már rájöttek. Talán majd csak akkor, amikor a Tények szerint a brazilok megnyerik a foci Eb-t.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »