Tényleg emiatt vált meg két embertől Kálomista

A Kút rendezője, Gigor Attila öt emberről tud, akinek állítása szerint a Megafilmes megbízásába került, hogy dolgoztak a filmjében. A rendező ezt az RTL Klubnak mondta péntek este. Még mindig nem jelentkeznek az érintettek. Közben Kálomista az ATV-nek elismerte: a két közelmúltbeli szerződésmódosításra két, a filmben is dolgozó szakemberrel valóban azért került sor, mert olyan beosztásban dolgoztak náluk, ami szerinte ezzel összeegyeztethetetlen.

Kálomista Gábor az elmúlt napokban több interjút adott, és számos cikk is született arról, hogy a producer vajon valóban elküldött-e filmprodukciós cégének dolgozó szakembereket –és ha igen, pontosan hányat – amiatt, hogy az illetők valamilyen formában részt vettek a Kút című, nemrég bemutatott thriller munkálataiban.

A producer-színházvezetőnek az volt a problémája a filmmel, hogy abban pár másodperc erejéig az ő arca is megjelent. A felvétel a Hír TV Páholy című műsorának egy korábbi adásából származott, ahol Kálomista állandó vendége volt Gajdics Ottó műsorvezetőnek. A film alkotói a jogtulajdonos Hír TV-vel egyeztettek, Kálomista Gáborral azonban nem, amit Kálomista nem tartott etikusnak, és nehézményezte, hogy a megkérdezése nélkül jelent meg az arca egy filmben.

Csütörtök este a producer az ATV-ben Kálmán Olga vendége volt. Itt kifejtette: az sem tetszett neki, hogy szerinte “kormányellenes” filmben jelent meg az arca, aminek nem örül, és annak az sem, hogy a megkérdezése nélkül tették bele a filmbe.

Azt elismerte: két, a Kút munkálataiban is résztvevő munkatárs, egy operatőr és egy vágó szerződését azért módosították közös megegyezéssel – ami a távozásukhoz vezetett – mert olyan beosztásban voltak náluk, ami “ezzel összeegyeztethetetlen”. A producer szerint barátságban váltak el. Azt nem ismerte el, hogy a Kútban dolgozó további szakemberek felkéréseit vonták volna vissza még a szerződéskötés előtt, induló projektekben. Azt mondta: nincsenek ilyen projektek.

A Kút rendezője, Gigor Attila öt érintettről beszélt az RTL Klubnak péntek este – ezt a 444.hu írta meg. Az érintettek közül még senki nem állt a nyilvánosság elé, amit Kálomista a Hír TV-ben és az ATV-ben is kifogásolt.

Közben már hatszáznál is több filmes írta alá a nyílt levelet, amit szintén névtelenül fogalmaztak meg fiatal filmesek. Számos ismert színész és rendező is van az aláírók között; a levélben az ellen tiltakoznak, hogy kollégáiktól vált meg Kálomista  “a Kút bemutatása körül zajlott személyes ügy miatt”, és kijelentik, ők sem kívánnak a jövőben együtt dolgozni a producerrel.

csütörtökön a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kálomista azt mondta: a  csatornát beperelné, amiért a megkérdezése nélkül adták tovább a felvételt, amiben szerepel.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »