Tenisz: Folytatódik a dráma, törölték Djokovics vízumát

Tenisz: Folytatódik a dráma, törölték Djokovics vízumát

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke úgy döntött, törli a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező, Novak Djokovics vízumát az Australian Open főtáblájának kezdete előtt három nappal. Sajtóhírek szerint ennek a határozatnak sokkal súlyosabb következményei is lehetnek annál, hogy a szerb klasszis nem szerepelhet a most kezdődött Grand Slam-tornán – írja a Nemzetisport.hu.

Djokovics a hétfői bírósági döntés után visszakapta a vízumát – az ítélet szerint a határőrség nem adott elég időt a teniszezőnek, hogy beszéljen másokkal és részletesen válaszoljon, mielőtt értesítették a vízum megtagadásáról –, Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter személyes jogköréből fakadóan azonban dönthetett úgy, hogy elveszi a teniszező beutazási engedélyét. Végül magyar idő szerint péntek kora reggel meg is lépte ezt.

Hírdetés

„Ma élek a hatalmammal: egészségügyi és közrendi okok miatt törlöm Novak Djokovics úr vízumát! A közérdek is ezt kívánja” – írta Hawke a közleményében.

#BREAKING The Government will cancel the visa of @DjokerNole says Immigration Minister @AlexHawkeMP #AusOpen #auspol pic.twitter.com/8kMpQ4bmLy — Political Alert (@political_alert) January 14, 2022

Körkép.sk, nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »