Tempó: Guzmics Richárd az Eb Usain Boltja

Tempó: Guzmics Richárd az Eb Usain Boltja

Guzmics Richárd érte el a legnagyobb végsebességet a torna teljes mezőnyében a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Az Eb híreit kövesse folyamatosan egész nap a 90 percen

Az UEFA internetes oldalán, mint ez az MTI szemléjéből kiderül, a magyar–izlandi meccs felvezetésében szerda éjszaka hívta fel a figyelmet a sebességi lista első helyezettjére a honlap magyarokat kísérő tudósítója.

„Egy meglepő, de magyar szempontból annál kedvesebb statisztikai adat az Európa-bajnokságról: Guzmics Richárd 31,6 kilométer/óra sebességet ért el egy ponton az Ausztria ellen 2-0-ra megnyert meccsen, ezzel a leggyorsabb játékos volt az Eb első fordulójában” – írta Matt Watson-Broughton.

Az európai szövetség honlapjának statisztikai oldalán minden kategóriában az első öt látható kerekített értékkel. A leggyorsabbak sorában Guzmics, illetve az izlandi Kolbeinn Sigthórsson egyaránt 32 kilométer per órás végsebességgel áll, s csak utánuk következik a sorban 31 kilométerrel a belga Divock Origi, az angol Raheem Sterling és a portugál Nani.

Az izlandiak gyorsak ám

A tudósító felhívta a magyarok figyelmét arra is, hogy szombati ellenfelüknél Sigthórsson mellett még hárman szerepelnek a gyorsasági lista első tíz helyezettje között.

Az F csoportot vezető magyar válogatott szombaton 18 órától játszik Izland csapatával a marseille-i Vélodrome-ban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »