Temetése napján rabolták ki a harcban elesett ukrán katona házát

A bűnüldöző szervek tisztviselői letartóztatták az egyik bűnelkövetőt. Alekszander Svec a kelet-ukrajnai harcok során Zajcevo és Majorszkij települések között esett el.

Az ukrajnai Lemberg megyében található Zolocsiv városában Alekszander Svec ukrán katona temetésének ideje alatt rabolták ki a család házát. Az egyik tolvajt elkapták – közölte Oleh Szinyutka, a Lemberg Megyei Államigazgatás elnöke.

“Vannak olyan dolgok, melyek túllépik a józanész határát és az emberséget. Alekszander Sves egy hős volt, akinek temetése alatt a támadók kirabolták a család házát” – írja Szinyutka saját Facebook-oldalán.

A végső búcsú július 22-én a Lembergi Szent Péter és Pál apostolok templomában volt. Az elhunyt ukrán katonát Lemberg egyik temetőjében kísérték utolsó útjára.

A média szerint Svec a kelet-ukrajnai harcok során Zajcevo és Majorszkij települések között esett el. Az elhunyt ügyvéd az 53-ik gépesített dandár soraiban szolgált. Alekszander Svec három felnőtt gyermeket hagyott maga után – írja a RIA Novosztyi.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: temetés, ukrán katonák, kékfény, bűnügy, ukrán hadsereg, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »