Temesvárra érkezik a Boldogasszony kiállítás-sorozat

Temesvárra érkezik a Boldogasszony kiállítás-sorozat

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által életre hívott nagyszabású Boldogasszony kiállítás-sorozat újabb állomására, Temesvárra érkezik.

A jubileumi Mária-évet a 2014. szeptember 14-e és 2015. szeptember 15-e közötti időszakra hirdette meg Nm. és Ft. Jakubinyi György, Erdély érseke és a Csíksomlyói Ferences Kolostor, a Szűz Mária-szobor ötszáz éves évfordulója alkalmából.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által Budapestről, a nemzet fővárosából indított jelen kiállítás-sorozat erről az összetett és sokrétegű Boldogasszony képről kíván kortárs művészi olvasatot adni. A Kárpát-medence és a diaszpóra ötvenöt kiemelkedő magyar művészekülönféle oldalról világítja meg a Boldogasszony, azaz Szűz Mária és a magyarság kitüntetett tiszteletnek örvendő kapcsolatát, áll a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Eszerint a nagyvilág szétszórt magyar közösségeihez eljuttatni kívánt kiállítás megszervezésével a Nemzetstratégiai Kutatóintézet célja a nemzet megmaradásának zálogát jelentő keresztény hit és nemzeti értékrend felmutatása, a Boldogasszony kép újrafogalmazása, kanonizálása és beágyazása a közösségek mindennapi életébe. Az anyaországban, a külhonban, a szórványban és a diaszpórában a magyar összetartozást jelképező Mária-kultusz tudatosításával a nemzet határokon átívelő újraegyesítését kívánjuk szolgálni, szögezik le.

A megnyitó rendezvény időpontja október 9-e, vasárnap, 11.30-óra, helyszíne pedig a temesvár Gyárvárosi Milleniumi Templom (300030 Temesvár, Piata Romanilor N. 2.).


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »