Temesváron tartják a katolikus papok idei futsal-Európa-bajnokságát

Temesváron tartják a katolikus papok idei futsal-Európa-bajnokságát

Február 13. és 17. között rendezik meg Temesváron a katolikus papok futsal-Európa-bajnokságát, melyen idén tizenhét ország – Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Kazahsztán, Koszovó, Montenegró, Lengyelország, Portugália, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Románia – kétszázhúsz római katolikus és görögkatolikus lelkipásztora vesz részt.

A bajnokság, amelyet általában évente más-más országban rendeznek meg, 2021-ben és 2022-ben a világjárvány miatt elmaradt. A verseny 2023-ban folytatódik – Temesváron, amely idén az Európa kulturális fővárosa címet is viseli.

A papok futsal-Európa-bajnokságának mérkőzéseit a hatályos szabályok szerint, hivatalos, hitelesített játékvezetőkkel, fedett pályán játsszák. A csapatok, illetve a különböző országokból érkező papok lehetőséget kapnak arra, hogy a keresztény-katolikus értékeket és a labdarúgás iránti közös szenvedélyüket megosszák egymással.

Hírdetés

A csapattagok minden papi Európa-bajnokság alkalmával új helyeket, városokat, országokat keresnek fel, megismerik az ott élő embereket; szentmisén és kulturális programokon vesznek részt.

A papok európai vagy országos bajnokságai általában jótékonysági célt is szolgálnak. A legutóbbi futsal-Európa-bajnokságot 2020-ban Prágában rendezték meg; 2019-ben pedig a montenegrói Ulcinjban, Barban és Kotorban.

Forrás és fotó: gerhardus.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »