Temesvári színház vendégjátéka a Szkénében

Liviu Lucaci Vértestvérek című előadását vitte színre a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, amelyet a budapesti Szkénében is bemutat a társulat 2017 január 18-án 18 és 20:30 órai kezdettel. 

Liviu Lucaci a romániai színházi szakma egyik legsokoldalúbb alkotója. Az elmúlt években nem csak színészként, de tanárként, rendezőként és íróként is bemutatkozott már. Jelenleg a bukaresti Ion Luca Caragiale Színművészeti Egyetem oktatója és számos bukaresti színházban fellép. Vértestvérek című szövegét 2011-ben a Romániai Színházi Szövetség, az UNITER az év legjobb román kortárs drámájáért járó díjra jelölte.

A Vértestvérek egy két szereplős, lélektani kamaradarab. Vera és Luka házasság előtt álló fiatalok, akiknek jövőbeli boldogságát beárnyékolják egy rég letűnt múlt alakjai. Lehet-e jövőt remélni egy olyan kapcsolat számára, aminek minden mozzanata egy többféleképpen értelmezhető múlt fényében kerül megítélésre. Egy olyan kapcsolat számára, mely több titkot rejt, mint azt bárki is gondolná.

Az előadás mozgásvilágáért Baczó Tünde koreográfus felel, míg a különleges látványvilágot Rodica Elena Știrbu jelmez- és díszlettervező alkotta meg.

További információ és jegyigénylés a Szkéné Színház honlapján. 

 

The post Temesvári színház vendégjátéka a Szkénében appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »