Temerin lovasa nyerte meg a jubileumi, tizedik Vajdasági Vágtát

A Temerint képviselő Varga Luca nyerte meg szombaton a tizedik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtát Fantázia nevű lovával Szabadkán.

Második a kishegyesi Cékus Árpád lett Déva Szándékkal, harmadikként pedig Fekecs Árpád ért célba Ada színeiben Argó hátán.

Ismét megszervezték a Kishuszár Vágtát is, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon. A futamot a címvédő Erdei Anna Dorka nyerte meg Bohóc nevű lován Kishegyes lovasaként.

Hírdetés

A Nemzeti Vágta délvidéki előfutamára tizenkét felnőtt és négy kishuszár nevezett be. A Vajdasági Vágta a Nemzeti Vágta előfutama, a továbbjutók október 1-jén és 2-án állhatnak rajthoz Budapesten, a Hősök terén.

A futamok mellett lovasbemutatót, csikósbemutatót, néptáncprodukciókat, régi mesterségek vásárát és főzőversenyt is rendeztek, valamint széles körű gasztronómiai- és kézműveskínálat várta a látogatókat, akik a rossz idő ellenére nagy számban látogattak ki a szabadkai lóversenypályára. A nap zárásaként a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel a vajdasági eseményen.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a Vajdasági Vágta fővédnöke a helyszínen elmondta: a Vajdasági Vágta fontos közösségi rendezvénnyé vált, és népszerűsége azt bizonyítja, hogy a vajdasági magyarok is a lovas nemzet részei. Véleménye szerint reneszánszát éli a lovassport.

A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »