Téma a VASÁRNAPBAN: Zöldséget termelnek, nem profitot

Téma a VASÁRNAPBAN: Zöldséget termelnek, nem profitot

Ötven környékbeli családnak biztosít biozöldséget harmadmagával ifj. Czina Ferenc. A Dunaszigeti Zöldségközösség vegyszer nélkül termesztett paradicsomért vagy krumpliért az országhatáron túlról is átjárnak.

Feriékhez először véletlenül tévedtem, egy szombati napon. Még akkor is, ha a Dunaszigeten (a Szigetközben, a Duna magyarországi oldalán, nagyjából Vajkával és Bodakkal átellenben) található tanyára véletlenül nemigen lehet eljutni. Szóval ismerős vitt, hogy valamit megbeszélnek, én addig várjak. Várakoztam az udvaron a tölgyfák alatt, és egyből feltűnt, mennyire nincs az élettér túlgondolkodva: funkcionális, mégis respektálja azt, ami ott az elmúlt évtizedek, évszázadok során kialakult, szóval nagyon egyben van.

Hírdetés

A már megvásárolható Vasárnapban Veres István utánajárt annak is, miért örülnek a kertjükben lévő holtágnak; hogyan ismerkedett meg a feleségével; milyen modell szerint dolgoznak; honnan jött az ötlet; kiket vonnak be a projektbe; mi is az a zöldségközösség; milyen terveik vannak…


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »