Téma a VASÁRNAPBAN: Ott spórolunk, ahol tudunk

Téma a VASÁRNAPBAN: Ott spórolunk, ahol tudunk

Az infláció, vagyis az árak tartós emelkedése és ezáltal a pénz értékének csökkenése a szlovák statisztikai hivatal szerint májusban elérte a 12,6%-ot, az előrejelzések alapján év végére minden legalább a duplájába fog kerülni, mint egy éve.

Ilyenkor mit tehet az ember: ott spórol, ahol lehet. Vagyis nem nyaral, nem költ élvezeti cikkekre, nem jár étterembe, moziba, lemond az autózásról – és rájön, hogy még ez sem elég. Aki eddig hat kiflit vásárolt naponta, az négyet visz, kenyeret csak hetente kétszer” – áll a Go4insight piackutatással és marketingelemzéssel foglalkozó társaság felmérésében.

Hírdetés

 

Hol érzékeljük leginkább a drágulást? Minek az ára emelkedett a legjobban? A felmérés szerint min takarékoskodnak érezhetően az élelmiszerüzletekben a vevők? Mire figyelnek oda sokkal jobban az emberek? A megkérdezettek hány százaléka figyelt fel a ruhanemű, elektronikai cikkek és szolgáltatások terén tapasztalható áremelésre? Mely korosztály tett le a legnagyobb arányban az éttermek, kávézók látogatásáról, vagy a ruhanemű és más fogyasztói cikkek vásárlásáról? És az alkoholról, a cigarettáról a megkérdezettek hány százaléka kész lemondani, és ez mely korosztályokra jellemző? Mi az, ami nagy mértékű infláció esetén mindig először szorul háttérbe? És miért olyan veszélyes ez Ivan Mikloš volt pénzügyminiszter szerint?

Vrabec Mária írását elolvashatják a már kapható Vasárnapban!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »