Teljessé vált a Bukaresti CSM dicsőséglistája

Teljessé vált a Bukaresti CSM dicsőséglistája

Románia Szuperkupájával tette teljessé serleggyűjteményét a Bukaresti CSM, miután a szombaton rendezett meccsen 23-17-re legyőzte a HCM Romant. A fővárosi együttes, mint ismeretes, az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligája mellett a hazai bajnokságot és a Román Kupát is megnyerte – utóbbi sorozat döntőjében épp a Neamț megyei gárda volt az ellenfele. 

1csmb-supercupa_b(fotó: Prosport.ro)

Azóta ugyan átalakult a kerete és Jakob Vestergaard személyében új vezetőedzője is lett, ám ez nem okozott fennakadást a jól működő gépezetben. A nyári igazolások közül a francia Camille Ayglon-Saurina és a montenegrói Majda Mehmedovic kezdőként lépett pályára, menet közben pedig beszállt a játékba a meccs legjobbjának választott francia Gnonsiane Niombla, valamint a fehérorosz Anasztaszija Lobach is, és a Nagybányai HCM-től érkezett román válogatott Paula Ungureanu sem vallott szégyent, amikor Jelena Grubisicet váltotta a kapuban. A találkozó végkimenetele egy pillanatig sem volt kérdéses: a bukaresti házigazdák a félidőben már 13-6-ra vezettek, és bár szünet után az ellenfél összeszedte magát, kétgólos közelségnél többet nem tudott elérni.

A CSM ezzel története első Szuperkupáját hódította el – az elmúlt három alkalommal a nyáron megszűnt Nagybányai HCM birtokolta, előtte pedig az azóta ugyancsak csődbement Râmnicu Vâlceának sikerült kétszer megnyernie – és megadta az alaphangot a hétvégén rajtoló élvonalbeli bajnokságnak. A 2016–2017-es szezonban a pénzügyi problémákkal bajlódó Galac lesz a bukarestiek első ellenfele, miközben a Brassó Dévára, a Brăila pedig Besztercére látogat.

A zilahiaknak eközben Ploiești-re kellene utazniuk, csakhogy a prahovaiak csütörtökön felfüggesztették a működésüket. Mint kiderült, az önkormányzat az elmúlt hónapokban már nem utalta át számukra a támogatást, emiatt a fizetés nélkül maradt játékosok közül többen szabadon igazolhatóvá váltak, a nyári igazolásokat pedig nem tudták hivatalossá tenni. Azt még nem tudni, hogy mi lesz az EHF-kupa-szerepléshez szabadkártyát kapó együttessel, de ha pénzügyi helyzete nem rendeződik, akkor könnyen a Nagybányai HCM sorsára juthat.

A Bölények Ligájára keresztelt férfiélvonal, mint ismeretes, már múlt héten megkezdte a szezont – az SZKC kedden már a Steauát fogadja a második fordulóban –, a hazai Szuperkupát viszont számukra is szombaton rendezték. Ez a meccs viszont az elmúlt idényben tapasztaltakhoz hasonlóan nagy csatát hozott a Dinamo és a Bukaresti CSM között. Az Eliodor Voica edzette „piros-fehér” bajnokcsapatot durva játékkal „megvádoló” „Tigrisek” végül 29-25-re maradtak alul, és nem is vettek részt a díjátadó ünnepségen, mert az 58. percben megsérült Nicu Negrut vitték hordágyon a mentőhöz.

A Dinamo szakvezetője ugyanakkor nem osztotta a Román Kupát birtokló CSM véleményét, szerinte csak helyenként volt durva a játék, különben egy olyan színvonalas találkozót láthatott a közönség, amely után már csak az összjátékon kell még csiszolniuk a feleknek. A bajnokságban – amelyet a női pontvadászathoz hasonlóan idén már nem csak a DigiSport, hanem a DolceSport és a TVR is közvetít – a két rivális a harmadik fordulóban mérkőzik meg ismét egymással. A mezőnyből a nemzetközi szereplést elsőként a Temesvári Poli kezdte meg: hétvégén 26-22-re legyőzte a vendég észt Polva Servitit az EHF-kupa első körének első találkozóján. A visszavágót szeptember 10-én rendezik.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »