Teljes átszervezés jön a honvédelmi tárcánál

Teljes átszervezésre készülnek a honvédelmi tárcánál, ami jelentős személyi változásokat is hozhat – írja keddi számában a Magyar Idők.

A lap úgy tudja: inog a széke Dankó Istvánnak, a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkárának, és várhatóan távozik posztjáról Tomka Barnabás, a szaktárca beszerzési hivatalának főigazgatója. A személyi változásokat – információk szerint – egy jelentős átalakítási folyamat részeként hajtják végre.

Komoly változásokat hoz a minisztérium háttérintézményeinek megszüntetése, átszervezése, illetve a Honvéd Vezérkar közvetlen alárendeltségébe tartozó logisztikai rendszer korszerűsítése. A napilap információja szerint Dankó István közigazgatási államtitkár utódja a jelenlegi helyettes államtitkárok közül kerül majd ki.

A Magyar Honvédség szerepvállalásaival összhangban átalakítják a minisztériumi sajtóosztályt is. Azt szeretnék elérni, hogy a HM kommunikációjában a honvédség hazai szerepvállalása mellett előtérbe kerüljenek a várható fejlesztések, és elérjék a katonák minél nagyobb társadalmi megbecsülését. Ez új szóvivői rendszer kialakítását is jelenti a minisztériumban – tájékoztat az újság.

Az átszervezések indokaként a HM vezetése a szaktárca és a honvédség hatékonyabb működése mellett arra hivatkozik – írja a Magyar Idők -, hogy a jelenlegi vezetőkkel, a mostani vezetői struktúrával nem volt elég hatékony és rugalmas a védelmi tervezés és a gazdálkodás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »