Teljes a tanácstalanság a MÁV szobi vonalán kedd reggel

Teljes a tanácstalanság a MÁV szobi vonalán kedd reggel

Ma reggel is több ezren szerettek volna eljutni Budapestre a Dunakanyarból, Vácról és környékéről. Ez azonban ezúttal is komoly akadályokba ütközött.

A váci állomás várótermébe lépve rögtön sejthető volt, hogy ma sem szokványos napra ébredtünk. Tanácstalan utazni vágyók telefonáltak, gesztikuláltak, olyan látvány volt, mintha a tőzsdén lennénk. A Kányádi Sándor Éjfél utáni nyelvét idéző balkáni állomáshangulatban csak annyit lehetett megtudni, hogy a már háromnegyed órával korábban esedékes személyvonat „szerelvényhiány” miatt kimaradt, a fél nyolcas zónázó (Váctól Budapestig nem áll meg) pedig személyként közlekedik majd.

E baljós előjelekkel préselődtünk fel a zónázó szerelvényére, ahol már a csillárról is lógtak az emberek. Megjegyezzük, ilyenkor sokkal egyszerűbb lenne egy tehervonatra felrakni mindenkit, mondjuk, a szén vagy farönkök mellé, esetleg beülhetnének az import személyautókba az utazni vágyók. A személlyé lefokozott gyorsvonat szomorúan állt a váci állomáson, de elindulni nem akart. A jó szándékú kalauz – ilyenkor minden rajtuk csattan, pedig ők is mennének haza vagy dolgukra – szeretett volna, de nem tudott tájékoztatással szolgálni. A több száz, talán ezer emberből sokan elkezdték hívni a munkahelyüket, majd hazaszállingózni. Boldog, aki megteheti.

http://mno.hu/

Elbeszélgetek egy MÁV-alkalmazottal, és szóvá teszem, hogy ez érthetetlen, mert délelőtt általában remekül, hajszál pontosan mennek a vonatok, néha még állniuk is kell az állomáson, ahova egy picivel korábban érnek be. Erre elmondja, hogy a fő problémát a munkaerőhiány okozza, alig van mozdonyvezető, akikre ráadásul súlyos adminisztrációt szakítottak, ezért egy vonat átadása után szinte mellbedobással érnek oda az új szerelvényre, ahol kezdődik elölről az adminisztráció. Eközben erre a vonalra tették rá kétóránként a prágai gyorsvonatokat, ami rendkívüli többletterhet jelent. MÁV-osunk összeomlást jósol, amiből ma ízelítőt kaphattunk.

Szalmaszálként kapaszkodtunk bele a 7.50-kor Prágából a Keleti Pályaudvarra tartó nemzetközi gyorsba. Igaz, ez nem az a pályaudvar, ahova indultunk volna másfél órával korábban, de a miénk, egyáltalán nem kicsi, és nem is savanyú. Budapest belvárosa, így a misszió fele már teljesülhet. Teljesülhetne, de mire ez a cikk elkészült, még csak Dunakeszinél állunk. Az óra ketyeg, és olyan látványosan nem történik semmi, mint egy western filmben csendespihenő idején.

http://mno.hu/

Maradt időnk elküldeni kérdéseinket a MÁV-nak. Azt firtatjuk, mit takar a „szerelvényhiány” fogalma, nem inkább munkaerőhiányról van-e szó, és van-e pontos felmérésük arról, ilyenkor hányan nem érnek be a munkahelyükre a régióból. Ha a válaszok megérkeznek, olvasóinkat is tájékoztatjuk.

A MÁV vonatinfós térképén a vonalon fél kilenc magasságában minden vonat piros, vagy narancssárga, több szerelvénynél 60-80 perc a késés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »