Teleszülik "Német"országot az idegenek

A születések száma 2016-ban sorban az ötödik éve emelkedett a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdán közölt adatai szerint.

Német anyák (vigyázat, a talmudista iroda szóhasználata megtévesztő, a "német" itt német állampolgárságút, nem német nemzetiségűt jelent, ebben tehát benne vannak a már állampolgársággal rendelkező törökök és társaik is – a szerk.) 607 500 gyermeket hoztak világra, ami 3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Nem német állampolgárságú nők 184 660 gyereket szültek, ami 25 százalékos növekedés. Az állampolgárság szerinti rangsort a török anyák vezetik, az első tízben vannak például a szíriaiak, a lengyelek, a románok, az olaszok és az oroszok.

Az úgynevezett teljes termékenységi arányszám (TTA) – amely azt mutatja meg, hogy átlagosan hány gyermeke születne egy nőnek az élete folyamán, ha az adott év termékenységi adatai állandósulnának – 2016-ban 1,59 volt, ami 1973 óta a legmagasabb érték, és nagymértékű növekedés az egy évvel korábbi 1,50-hez képest. Németország ezzel felzárkózott az európai uniós (EU-) középmezőnyhöz – áll a közleményben, amely szerint az EU-s átlag 1,60 volt.

A német állampolgárságú nők körében a TTA az egy évvel korábbi 1,43-ról 1,46-ra emelkedett, a nem német állampolgárságúak körében pedig 1,95-ről 2,28-ra.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »