Telefonbetyárok szórakoztak a lipcsei rendőrséggel

Terrorfenyegetés miatt lezártak kedden egy luxusszállodát Lipcsében, a bejelentésről később kiderült, hogy mindössze fiatalkorúak ízléstelen tréfájáról van szó – közölte a helyi rendőrség Twitteren.

A hatóságok szerint a telefonbetyár tinédzserek Ausztriából mobiltelefonon tették a bejelentést a terrorfenyegetésről. “Véget vetünk a rendőrségi bevetésnek és fellélegezhetünk” – olvasható a rendőrség üzenetében.

A Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek. A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre. Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrizték, a belépést pedig mindenkinek megtiltották.

Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálták. Több mint száz rendőr volt a helyszínen, és időnként rendőrségi helikopter körözött a terület felett. A szállodát a vendégek elhagyhatták, de a dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy az épületet nem ürítették ki. Lábra kaptak olyan hírek is, hogy a szálloda épületében túszokat ejtettek, ám ezt a rendőrség tagadta.

Egy rendőrségi szóvivő korábban azt mondta, hogy vizsgálják a fenyegető telefonhívás komolyságát. Nem kommentálta viszont azokat a meg nem erősített információkat, amelyek szerint a telefonáló törte a németet.

A hatóságok átvizsgálták a hotel közelében parkoló járműveket. A forgalmat az épület előtt haladó belvárosi körgyűrűn nem állították le, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak viszont nem engedélyezték a közlekedést.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »