Tehetségútlevél a felsőoktatásba – Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem pályázati felhívása

Tehetségútlevél a felsőoktatásba – Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem pályázati felhívása

Az EKKE Tudományos Diákkörei idén ősszel ismét meghirdetik Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból (TDK) – Tehetségútlevél a felsőoktatásba elnevezésű pályázatukat 9–13. évfolyamon tanuló középiskolás diákok részére. Társadalom- és természettudományi, valamint művészeti területekről egyaránt várnak pályaműveket. A részvételi szándékot december 4-ig kell jelezni.

A pályázati kiírással az egyetem hidat szeretne képezni a középiskolákban és a felsőoktatásban zajló tehetséggondozás között, azzal a céllal, hogy a középiskolás diákok minél hamarabb betekintést nyerhessenek a felsőoktatásban zajló TDK (tudományos diákköri)-tevékenységekbe, s így későbbi választásuk és felsőoktatási tanulmányaik megkezdése során tudatosan keressék azokat a műhelyeket, melyek segíteni tudják őket tehetségük kibontakoztatásában.

Ennek a tudatosságnak a kialakítását és annak első lépését támogatja az egyetem által kiírt pályázat, mely 2024-től többletpontokhoz is juttatja a felvételizőt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre (EKKE) történő felsőoktatási felvételi során.

A pályázat több típusú megmérettetésre ad lehetőséget. Pályázni lehet tudományos témájú esszével, rövidfilmmel, természettudományos kísérleti filmekkel, tematikus fotóanyaggal, önálló képzőművészeti alkotással (például versekkel, festményekkel, grafikákkal), illetve egyéni vagy csoportos élőzenei produkcióval. Amennyiben helyezést ér el a pályázó, a január 10-i határidőre benyújtott pályaművek jelennek meg a „Tehetségfüzetben”, így ezeknek a végleges formai és tartalmi követelményeknek meg kell felelniük.

A pályázat menete:

Az egyetem kéri, hogy a diákok részvételi szándékukat EZEN A WEBOLDALON történő regisztrációval jelezzék december 4-ig. A regisztráció során megadott „pályamű munkacíme” a pályamű feltöltéséig módosítható, pontosítható. Azoknak a diákoknak a pályázatát fogadják el, akik 2025. január 10-ig webfelületükre feltöltik a tartalmi és formai elvárásoknak megfelelő pályaművüket korábbi regisztrációjuk alá, a „Szakmai anyag” mezőhöz.

Hírdetés

A pályamunkák értékelése után, várhatóan 2025. január 20-tól lehet megtekinteni a fent említett webfelületen, hogy a beérkezett és elbírált pályaművek közül mely pályaművek kerülnek a következő fordulóra. (Három lehetséges opció: előadás / poszter / elutasítás.)

A pályaművek íróinak, a művészeti alkotások készítőinek, előadóinak 2025. február 4-én egy közösségi TDK-rendezvény keretében lesz lehetősége prezentáció vagy művészeti előadás keretében bemutatni művüket.

A segítő középiskolai pedagógusok és a felsőoktatási TDK-mozgalomban dolgozó oktatók is találkoznak egymással ezen a rendezvényen, s megosztják tapasztalataikat. Közben az előadásra felkért diákok, valamint az EKKE Roma Szakkollégiumban és az egyetemi TDK-mozgalomban tevékenykedő hallgatók is találkoznak egymással, motiválják egymást, s megismerkednek a tehetséggondozás középiskolai és felsőoktatási sajátosságaival. A pályamunkájukat, művészeti alkotást bemutató diákok között szekciónként helyezéseket állapítanak meg.

További információk és a pályázathoz kapcsolódó dokumentumok IDE KATTINTVA elérhetőek.

Bármilyen észrevétel vagy kérdés esetén a [email protected] e-mail-címen lehet érdeklődni.

Forrás és fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »