Teherán: Nem biztos, hogy elkerülhető a háború

Teherán: Nem biztos, hogy elkerülhető a háború

Nem biztos, hogy elkerülhető a háború a térségben – jelentette ki Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter az amerikai CBS televíziónak adott interjújában vasárnap.

 
 

Az iráni diplomácia vezetője úgy fogalmazott: „nem bizakodom, hogy elkerülhetünk egy háborút”. Ugyanakkor leszögezte: hazája nem kezdeményez háborút.

– tette hozzá. Arra az újságírói kérdésre, hogy vajon ezen mit ért, Zaríf azt felelte:

Hírdetés

A perzsa állam külügyminisztere rossz döntésnek, „helytelen iránynak” nevezte az amerikai kormányzat pénteki bejelentését, amely szerint Washington katonákat és fegyvereket küld Szaúd-Arábiába. „Nem hiszem, hogy ez a megközelítés segít. Szerintem a jemeni háború befejezése segít” – fogalmazott.

Az iráni külügyminiszter megismételte, hogy a szaúdi olajlétesítmények ellen a múlt héten elkövetett dróntámadásban Teheránnak „nem volt szerepe”.

Mohamed Dzsavád Zaríf múlt csütörtökön még háborúval fenyegetett abban az esetben, ha Szaúd-Arábia vagy az Egyesült Államok támadást intézne hazája ellen. A CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában akkor azt mondta:

A külügyminiszter akkor a jemeni húszikat okolta a szaúdi támadásért. A CNN-interjúban azt is leszögezte: Teherán nem akarja újratárgyalni az atomprogramjára vonatkozó megegyezést abban az esetben, ha Washington nem oldja fel az Irán ellen hozott szankciókat.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »