Tehenek, fotók, haramiák

Nyár végi színes hírek. Lazítsunk! A szemellenzősnek mondott hatóságoknak is lehetnek jó ötleteik. Olvasom az egyik hírportálon, hogy Indiában nemrég fényvisszaverő szalagokat ragasztottak az utakon lézengő szent tehenek szarvára, ugyanis az állatok sötétedés után rengeteg balesetet okoznak. (Az egymilliárdos országban évente félezren halnak meg országúti tehénbalesetben.) Eddig háromszáz marhát „foszforeszkáltak”, s a kísérlet annyira bevált – „marhajó” eredményeket hozott –, hogy a rendőrség úgy döntött, tartós festékkel váltja fel a rövid élettartamú öntapadó csíkokat. Az sem kizárt, hogy kötelezővé teszik a fényvisszaverőt a teheneken. A szabálysértőknek tejelniük kell.

Más. Hogy a tolvajszakmában is elengedhetetlen a műszaki felkészültség, jól mutatja annak a latornak az esete is, aki minap egy VI. kerületi lakásba surrant be mobiltelefon-szerzési célból. El is emelte a kiszemelt darabot, ám a készülék fotót készített ellopójáról, sőt, azt mindjárt el is küldte a károsultnak. A balkezes haramia portréja nyomban bekerült a rendőrség fotóalbumába.

Ide kapcsolható Amy Sharp története is. A rossz útra tévedt, 18 esztendős ausztrál lány megszökött a sydney-i rendőrség fogdájából, mire fényképes elfogatóparancsot adtak ki ellene. A körözést a Facebookon is megosztották, s a posztra szinte azonnal reagált a szökevény – egy másik, előnyösebb fotót küldött azzal a szöveggel: „Tudnátok inkább ezt használni?” A kommentet több tízezren lájkolták. A rendőrök ezután gyorsan megtalálták a hiú leányzót. Tényleg jobb volt az új kép…

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 01.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »