Tegnapi hírösszefoglaló: Ukrán-magyar kettős állampolgárt vettek őrizetbe Ungváron

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak szeptember 28-án. Ukrán-magyar kettős állampolgárt vettek őrizetbe Ungváron, iráni férfi rabolt ki egy beregszászi pénzváltót, feladta a harcot az autóbaleset szenvedett kárpátaljai kislány szíve, cserbenhagyásos gázolás történt a Nagyszőlősi járásban, pancsolt szesz pusztít Ukrajnában, sok a halott, pozitív előrelépés az ukrán vízummentesség kapcsán.

Ukrán-magyar kettős állampolgárt vettek őrizetbe Ungváron

Az ungvári határátkelőn az útlevél-ellenőrzés alatt egy ukrán állampolgárságú nő magyar útlevelet mutatott fel. Az okmányok vizsgálata során kiderült, hogy a nő a magyar állampolgárságot igazoló dokumentum szerint túllépte a megengedett tartózkodási időt Ukrajnában és nem fizette ki a bírságot. A kihallgatás során a szabálysértő nő bevallotta, hogy ukrán állampolgár és felmutatta az ukrán útlevelet is.

Iráni férfi rabolt ki egy beregszászi pénzváltót

A bűnügyi rendőrség alkalmazottai egy speciális művelet során letartóztattak egy külföldi embercsoportot, akik Beregszászban egy pénzváltóból elloptak 1400 dollárt. Lehetséges, hogy ezek a tolvajok más bűncselekményeket is elkövettek, beleértve nemzetköziket is.

Feladta a harcot az autóbaleset szenvedett kárpátaljai kislány szíve

A kislány a Kijev-Csap autóúton szenvedett autóbalesetet, ami után életveszélyes állapotban került kórházba. Szeptember 27-én délután a kislány szíve feladta a harcot. A kicsi agysérülést, mellkasi és hasi sérüléseket szenvedett.

Cserbenhagyásos gázolás történt a Nagyszőlősi járásban

Szeptember 27-én a Nagyszőlősi járásban elgázoltak egy kerékpárost, aki emiatt az árokba repült.

Pancsolt szesz pusztít Ukrajnában, sok a halott

Az utóbbi napokban több mint harmincan haltak meg Ukrajnában pancsolt alkohol fogyasztása miatt.

Pozitív előrelépés az ukrán vízummentesség kapcsán

2016. szeptember 26-án az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) megszavazta az ukrán állampolgárok vízummentességéről szóló jelentést. 38 képviselő a vízummentesség mellett szavazott, 4 elutasította, egy képviselő tartózkodott. Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő üdvözölte a szavazás kimenetelét, de további közeledést sürget az EU és Ukrajna között.

Az Oktatási Minisztérium arra kötelezi alkalmazottait, hogy csak ukrán nyelven beszéljenek

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériumában kiadtak egy határozatot, melynek értelmében a hivatal dolgozói a feladataik ellátása közben kötelesek az államnyelvet használni.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »