Tegnapi hírösszefoglaló: Leégett a Bereg Camp Kárpátalján, korrupt vámosokat tartóztattak le

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak október 3-án. Leégett a Bereg Camp Kárpátalján, korrupt vámosokat tartóztattak le, Hrojszman zavartalan fűtési szezonra számít, harmadával fog emelkedni a tanárok fizetése, a kelet-ukrajnai frontot megjárt katonákkal töltenék fel az Ukrán Nemzeti Rendőrséget.

Leégett a Bereg Camp Kárpátalján

Október 1-jén tűz ütött ki a GYEK (Gyermek-Evangelizációs Közösség) által működtetett Keresztyén Táborban, a Bereg Campben. A tábor a Kígyóstól nem messze lévő Muzsalyi-hegyen található.

Korrupt vámosokat tartóztattak le Kárpátalján

Október 2-án az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai „K” különleges alakulata és a regionális katonai ügyészség vámosokat tartóztatott le a csapi Tisza határátkelőn.

Erre biztosan nem büszke Ukrajna

Ukrajna a 85-dik helyre zuhant a globális versenyképesség rangsorán. 140 ország közül a 79. helyről a 85. pozícióra zuhant. Ukrajna Görögország és Namíbia között helyezkedik el a listán.

Hrojszman zavartalan fűtési szezonra számít

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök semmilyen okot nem lát arra, hogy az október közepén kezdődő fűtési idény problémás lenne.

A kormányfő megjegyezte, hogy a kormány a parlamenttel együtt fokozatosan szeretné a problémákat megoldani, többek között azokat is, amelyek a lakosság tartozásaival kapcsolatban merültek fel a hő- és a villamosenergia szolgáltatása terén.

Porosenko: harmadával fog emelkedni a tanárok fizetése

2017-ben a tanárok bérének a harmadával kell növekednie. Petro Porosenko ukrán ezt az oktatásügyi dolgozók napján, „Az év tanára–2016” verseny díjátadóján jelentette ki. 

A kelet-ukrajnai frontot megjárt katonákkal töltenék fel az Ukrán Nemzeti Rendőrséget

A Dnyiproban történt gyilkosság rámutatott arra, hogy az Ukrán Nemzeti Rendőrségnél kevés az olyan egyenruhás, aki megfelelő harci tapasztalattal rendelkezik, és hasonló helyzetben hely tudnának állni.

A kelet-ukrajnai áttelepültek többségének csupán az étkezésre van pénze

A Donbászról áttelepült munkaképes lakosság mindössze 52 százaléka talált munkahelyet új lakhelyén. Az 1,7 millió áttelepült 40 százalékának csupán csak az étkezésre van pénze.

Önerőből javítják Ungvár egyik utcáját a lakók

A nagydobronyiak augusztusban saját erejükből újították fel községük több utcáját. Példájuk másokat is felbátorított.

Az ungvári Zahorszka utca lakói úgy döntöttek, nem várnak tovább az állami segítségre, inkább a tettek mezejére lépnek.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »