Tegnapi hírösszefoglaló: Járművet váltott a kárpátaljai gyerekrabló, Petro Porosenkóval tárgyalt Áder János

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak szeptember 22-én. Járművet váltott a kárpátaljai gyerekrabló, a hírszerzés egykori vezetője szerint magához csatolhatja Kárpátalját Magyarország, szörnyű autóbalesetben vesztette életét egy 55 éves ukrán férfi, lövöldözéssel ért véget Kárpátalján egy diszkó, egy ukrán határőr házára lőttek Kárpátalján, Petro Porosenkóval tárgyalt Áder János.

Járművet váltott a kárpátaljai gyerekrabló

Az elmúlt hetekben már több alkalommal is próbáltak elrabolni gyerekeket Ungváron és az ungvári járási falvakban. Az akkor megjelent cikkekben arról olvashattak, hogy a gyerekrabló egy fekete, szlovák rendszámmal rendelkező BMW X5-ös járművel közlekedett. Egy Facebook-felhasználó szeptember 19-én tette közzé az információt arról, miszerint a bűnöző autót váltott.

A hírszerzés egykori vezetője szerint magához csatolhatja Kárpátalját Magyarország

„A legrosszabb esetben az szomszédos országok néhány ukrán régiót magukhoz csatolhatnak. Ez persze nem hivatalos, de nem zárható ki egy ilyen lehetőség. Lengyelország, Románia és Magyarország megvizsgálják a nyugat-ukrajnai régiók elcsatolásának lehetőségét. Ehhez a lépéshez akkor folyamodhatnak, ha Ukrajnában a biztonság szempontjából nem stabilizálódik a helyzet. De ez egy szélsőséges eset”- közölte Mikola Malomuzs, a Külföldi Hírszerzés ex-vezetője.

Szörnyű autóbalesetben vesztette életét egy 55 éves ukrán férfi

Szeptember 21-én kijevi idő szerint körülbelül 16 órakor az ukrajnai Ivano-Frankivszk megyében a Tiszmenicsani és Berezivka falvak közötti autóúton közlekedési baleset történt, melynek következtében egy 55 éves férfi életét vesztette, a másik sofőr pedig számos testi sérülést szenvedett.

Lövöldözéssel ért véget Kárpátalján egy diszkó

A rahói járási Láposmezőn (Луги) megdöbbentően ért véget a diszkó szeptember 18-án: a helyi fiúk rálőttek egy autóra, miután bottal ütlegelték.

Egy ukrán határőr házára lőttek Kárpátalján

Ismeretlen személyek tüzet nyitottak egy magánház ablakaiba, melyben a csapi határőregység egyik alkalmazottja és családjával. A bűnözők gumilövedékekkel megkárosították a ház udvarában található gépkocsit is.

Petro Porosenkóval tárgyalt Áder János

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke szerdán New Yorkban, a klímaegyezményről szóló tanácskozáson vett részt az ENSZ-közgyűlés ülésszakán. Az államfő a tanácskozás után kétoldalú megbeszélést folytatott Petro Porosenko ukrán elnökkel.

Közel tizennégyezer fő behívását tervezi sorkatonai szolgálatra a Védelmi Minisztérium

Ukrajna Védelmi Minisztériuma 13 908 fő behívását tervezi sorkatonai szolgálatra. Közülük Ukrajna Fegyveres Erőiben 7908 személy, a Nemzeti Gárdában 5000 személy, az Állami Speciális Szolgálatnál 1000 fő teljesít majd szolgálatot.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »