Tegnapi hírösszefoglaló: Gránátvetővel lőttek egy étteremre Kárpátalján, mire számíthat az ukrán valuta idén és 2017-ben

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak szeptember 26-án. Gránátvetővel lőttek egy étteremre Kárpátalján, utasokkal teli autóbusz karambolozott Kárpátalján, október elsejétől Ukrajnában megszűnik az élelmiszerárak állami szabályozása, halálos baleset Munkács közelében, mire számíthat az ukrán valuta idén és 2017-ben.

Gránátvetővel lőttek egy étteremre Kárpátalján

Szeptember 26-án kijevi idő szerint körülbelül hajnali 4 órakor a sürgősségi mentőszolgálathoz robbanásról érkezett bejelentés. Az eset a kárpátaljai Szolyván történt, ahol a Bohémia étteremre lőttek gránátvetővel. Az esetet vizsgálják a rendőrök.

Utasokkal teli autóbusz karambolozott Kárpátalján

A baleset szeptember 26-án reggel történt a Munkácsi járásban található Olhovica faluban történt. Az Bábakút-Munkács útvonalon közlekedő autóbusz először egy kerítésnek, majd pedig egy fának ütközött neki. Az előzetes adatok szerint, a balesetben két ember megsérült: egy nő és a busz vezetője.

Október elsejétől Ukrajnában megszűnik az élelmiszerárak állami szabályozása

Október elsejétől ideiglenesen megszűnik az élelmiszerárak állami szabályozása Ukrajnában. A határozat által egy pilótatervezet lép életbe az élelmiszerárak szabályozása terén, és ideiglenesen megszűnik a túlzott adminisztratív szabályozás.

Halálos baleset Munkács közelében: két személy életét vesztette, hárman megsérültek

A halálos kimenetelű baleset pénteken (szeptember 23) éjszaka Ignéc (Znyacevo, Munkácsi járás) közelében történt – közölték a rendőrök. A Renault márkájú személygépkocsi sofőrje előzés miatt a szembejövő sávba hajtott, ahol elvesztette irányítását a járműve fölött és nagy sebességgel az árokba repült. Az ütközés következtében egy férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, egy gyermeket és két felnőttet kórházba szállítottak.

A hrivnya szokásos őszi küzdelme: mire is számíthat az ukrán valuta idén és 2017-ben

Szeptember első napjaiban az ukrán nemzeti valuta árfolyama eléggé ingadozott, de a 27 hrivnya/dollár határt nem lépte túl. a Nemzeti Banknál erre úgy reagáltak, hogy a könnyed devalváció az időleges tényezők kihatásával magyarázható. Ez leginkább az Ukrajnába érkező valutabevételek csökkenésével, valamint a valuta iránti kereslet növekedésével magyarázható. Egy bizonyos szerepet betöltött  ebben az IMF-nek az a korábbi  kijelentése is , hogy ismét tovább tolódik Ukrajna számára az újabb hitelcsomag megítélése.

Szavcsenko: adjanak különleges státuszt egész Ukrajnának

Nagyija Szavcsenko, a Legfelsőbb Tanács parlamenti képviselője felajánlotta, hogy ne csak Donbásznak, hanem az egész ország területének adjanak különleges státuszt.

Az ukrán hatalom nem tudja 9 millió család számára biztosítani a szubvenciót

A 2016-os költségvetésben betervezett, szubvencióra szánt pénzeszközök nem lesznek elegendőek az ukrán családok igényeinek a kielégítésére.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »