Tegnapi hírösszefoglaló: Fegyveres rablás Tiszaújlakon, a rendőrség megtalálta az eltűnt gyerekeket

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak október 5-én. Fegyveres rablás Tiszaújlakon, olcsóbb lett az útlevél Kárpátalján, cserbenhagyásos gázolás, a rendőrség megtalálta az eltűnt 13 éves gyerekeket, havazik Kárpátalja ismert sípályáin, az IMF követelményei miatt Ukrajna elvesztheti szuverenitását, Rozenko elmondta mikorra várható a nyugdíjkorhatár emelése.

Fegyveres rablás Tiszaújlakon

Az elmúlt két évben – dacára az egész Ukrajnát eluraló erőszakhullámnak – Ugocsa minden tekintetben a béke szigetének számított. Nagyszőlős és környéke nevezetes volt arról, hogy itt még a kóbor ebek is a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken szelik át az utat (nem vicc, a nagyszőlősi kóborkutyák tényleg így tesznek), a rendőrség munkatársai meg legrosszabb esetben részegekkel, zsebesekkel, és falusi tyúktolvajokkal bajlódtak.

Olcsóbb lett az útlevél Kárpátalján

A kárpátaljaiak mostantól olcsóbban juthatnak hozzá az útlevélhez. Mint arról Olga Postak, az állami migrációs szolgálat megyei főosztályának szóvivője beszámolt, október 1-től hatályba lépett a Miniszteri Kabinet állami illetékről szóló módosított jogszabálya. Ennek értelmében az úti okmányok készítését nem terheli adó, aminek köszönhetően a kárpátaljai igénylők 170 hrivnyával kevesebbet fizetnek érte.

Cserbenhagyásos gázolás történt Kárpátalján

Szinevéren (Ökörmezői járás) egy ismeretlen sofőr elgázolt egy gyalogost és elmenekült a helyszínről. A baleset következtében az idős asszony a helyszínen életét vesztette. A rendőrség keresi az ismeretlen sofőrt.

A rendőrség megtalálta az eltűnt 13 éves gyerekeket

A rendőrség munkatársai kiderítették, hogy a két kiskorú gyermek valóban Lemberg megyében tartózkodik, mégpedig édesapjuknál.

Havazik Kárpátalja ismert sípályáin

Október 5-én számos közösségi oldalon és hírportálon jelentek meg képek és videók arról, hogy Kárpátalja ismert sípályáin.

Az IMF követelményei miatt elvesztheti szuverenitását Ukrajna

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) követelményeinek betartása ahhoz vezethet, hogy Ukrajna elveszti szuverenitását.

A politológus felhívta a figyelmet arra, hogy a memorandum szövegéből az derül ki, hogy számos belpolitikai kérdés a feltétele a folyamatos együttműködésnek az IMF-el, ami az ukrán állam szuverenitását veszélyezteti.

Rozenko elmondta mikorra várható a nyugdíjkorhatár emelése

Ukrajna Miniszteri Kabinetje jelenleg nem tervezi a nyugdíjkorhatár emelését – jelentette ki Pavlo Rozenko ukrán miniszterelnök-helyettes.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »