Tegnapi hírösszefoglaló: Eldurvultak a tüntetések Kijevben, hamisított gyógyszerek a patikákban

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak november 22-én. Eldurvultak a tüntetések Kijevben, szervkereskedőnek akarta eladni az egyik diákját egy ukrajnai tanárnő, Ukrajnában decembertől 22,7 százalékkal emelik a földgáz árát, az ukrán patikák tele vannak hamisított gyógyszerekkel, ezért magas a dollár árfolyama az ukrán feketepiacon.

Eldurvultak a tüntetések Kijevben

A Majdan harmadik évfordulójának estéjén a nyugodt tüntetések dulakodássá fajultak, az utcára vonulók gumiabroncsokat égettek és, törtek-zúztak. Ukrajna fővárosában, Kijevben november 21-én a tüntetők betörték a város központjában található irodaépület ablakait. Az iroda Viktor Medvedcsuké, aki az Ukrán választás – Az emberek joga elnevezésű társadalmi mozgalom vezetője.

Szervkereskedőnek akarta eladni az egyik diákját egy ukrajnai tanárnő

Az egyik Harkiv megyei speciális bentlakásos iskola ukrán nyelv és irodalom tanára 10 000 dollárért akarta eladni az intézmény egyik lány tanulóját.

Ukrajnában decembertől 22,7 százalékkal emelik a földgáz árát

Ukrajnában decembertől átlagosan 22,7 százalékkal többet kell fizetniük a nagyfogyasztóknak a földgázért. Az emelésről a Naftohaz ukrán állami gázvállalat döntött.

Az ukrán patikák tele vannak hamisított gyógyszerekkel

Mielőtt a gyógyszerek a fogyasztókhoz kerülnének, addig azokat raktárokban tárolják, később pedig ezeket a gyógyszerkészítményeket a hazai terjesztők szállítják a gyógyszertárakba. Ukrajnában ma senki sem ellenőrzi rendszeresen, hogy eredeti gyógyszert árul-e a patika, vagy csupán hamisítványt. A hamisítványokhoz azok a készítmények tartoznak, amelyek nem mennek keresztül vámellenőrzésen. Erről az UNN hírügynökségnek adott kommentárjában beszélt Oleh Klimov, az ukrán gyógyszerészek igazgatótanácsának elnöke.

Ezért magas a dollár árfolyama az ukrán feketepiacon

Az importőrök jelenleg nem tudnak a hivatalos piacokon megfelelő mennyiségű valutát vásárolni, ezért vásárolnak a feketepiacon, emiatt ilyen magas a dollár árfolyama – jelentette ki Olekszandr Ohrimenko, az ukrán elemzői központ elnöke a Golos.ua hírügynökségnek adott interjújában.

Közel 1300 fegyveres az Ukrán Biztonsági Szolgálatból átállt az ellenség oldalára

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) több mint 1300 alkalmazottja átállt az ellenség oldalára – mondta el Vaszil Hricak, az SZBU vezetője a 112 Ukrajna tv-csatorna műsorában.

Horrorbaleset Kijevben (videó)

Ukrajna fővárosában, Kijevben egy BMW márkájú gépkocsi vezetője elvesztette irányítását a járműve fölött, majd a gyepen keresztül a szembejövő sávba került, ahol egy mikrobusznak csapódott.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglalóForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »