Tegnapi hírösszefoglaló: Babják Zoltán nem örül annak, hogy ukrajnai vendégmunkásokkal enyhítenék a munkaerőhiányt Magyarországon

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak szeptember 21-én. Babják Zoltán nem örül annak, hogy ukrajnai vendégmunkásokkal enyhítenék a munkaerőhiányt Magyarországon, kisfiút gázolt el egy sofőrt Kárpátalján, Ukrajnában nem a megfelelő célokra használják fel az útjavításokra szánt forrásokat.

Babják Zoltán nem örül annak, hogy ukrajnai vendégmunkásokkal enyhítenék a munkaerőhiányt Magyarországon

Ha igaz a feltételezés, hogy a magyar kormány Ukrajnából hozna be ezreket a magyarországi munkaerőhiány csillapítására, az tovább súlyosbítaná az amúgy is katasztrofális kárpátaljai munkaerő-piaci helyzetet. Beregszász polgármestere már ott tart, hogy neki kell az utcát söpörni, a helyben maradt magyarok pedig, ha nem tudnak ukránul, nem tudják elmondani a háziorvosnak, mi a bajuk.

Kisfiút gázolt el egy sofőrt Kárpátalján

Szeptember 20-án délidőben Kárpátalján, a Nagyszőlősi járásban található Szőlővégardóban mikrobusszal gázoltak el egy gyermeket. A 11 éves kisfiú hirtelen szaladt ki az úttestre, emiatt a Volkswagen Transporter típusú mikrobusz 35 éves sofőrje nem érkezett időben reagálni.

Ukrajnában nem a megfelelő célokra használják fel az útjavításokra szánt forrásokat

Vannak források az ukrán autóutak javítására, azonban azokat más célra használják fel, ami lehetetlenné teszi a javítási munkálatokat. A Világbank 1 milliárd dollárt akar elkülöníteni az ukrajnai útjavításokra, de az ukrán kormány nem képes eleget tenni azoknak a feltételeknek, melyek ahhoz szükségesek, hogy megkapják a pénzt.

Eltűnt egy nagybégányi lakos (frissítve)

Pukis János vasárnap reggel a vonattal elment Beregszászba, később a 14:10-es vonatra látták felszállni Nagybégány felé, de oda már nem érkezett meg. A férfi epilepsziás. Minden jóra fordult! Tudomásunk szerint szerencsére szülei megtalálták az ungvári vasútállomáson!

A Kelet-Ukrajnában harcoló csapatok szétválasztásáról állapodtak meg Minszkben

Keretmegállapodást írtak alá a kelet-ukrajnai válság rendezésére életre hívott Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló összekötő csoport szerdai minszki ülésén a csapatok szétválasztásáról Donyec-medence három, koordinátákkal meghatározott területén.

Felgyújtotta fiát egy részeg férfi Kárpátalján

Kárpátalján egy ittas édesapa leöntötte fiát benzinnel. Verekedés közben az édesapa cigarettájától kigyulladt a fiatalember ruhája. A 21 éves áldozat testének 50 százaléka megégett. A 42 éves férfi ellen nyomozást indítottak.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »