Tegnapi hírösszefoglaló: Az elmúlt napon hét balesetet rögzítettek a járőrök Kárpátalján

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak október 6-án. Az elmúlt napon hét balesetet rögzítettek a járőrök Kárpátalján, Ukrajnának az év végéig be kell fejezni a juttatásokban részesültek személyazonosságának igazolását, két indiai diák karambolozott Kárpátalján, HIV-fertőzött fecskendővel szúrta meg magát egy gyermek egy ukrán óvodában, ötödik napja keresik az Ungváron eltűnt lányokat, két középiskolás árusított kábítószert Nagyszőlősön, Ukrajna Magyarországgal barátkozna.

Az elmúlt napon hét balesetet rögzítettek a járőrök Kárpátalján

A rendőrök elmondták, hogy a statisztika szerint a legtöbb baleset a közlekedési szabályok be nem tartása végett következik be. A rossz időjárási körülmények miatt Ungvár és Munkács között, valamint a Kijev-Csap autópályán van a legtöbb közlekedési baleset.

Ukrajnának az év végéig be kell fejezni a juttatásokban részesültek személyazonosságának igazolását

Ukrajna pénzügyminisztériumának 2016 végéig be kell fejeznie a szociális juttatásokban, valamint a nyugdíjakban részesültek személyenkénti igazolását. Erről az Ukrajna és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között megkötött memorandumban olvashatunk.

Két indiai diák karambolozott Kárpátalján

Október 5-én kijevi idő szerint körülbelül 16 órakor a Kijev-Csap autóúton közlekedési baleset történt, melyben két BMW típusú gépkocsi karambolozott.

HIV-fertőzött fecskendővel szúrta meg magát egy gyermek egy ukrán óvodában

Az ukrajnai Lembergben egy négy éves kisfiú óvodai séta közben megszúrta magát egy fecskendővel, melyen egy HIV-fertőzött személy vére volt.

A gyermek kivizsgálása során a vérvizsgálat nem mutatott ki fertőzést. Azonban ez később is kialakulhat, valamint a HIV-fertőzés mellett a C hepatitisz is kifejlődhet.

Ötödik napja keresik az Ungváron eltűnt lányokat

A két fiatal lány még szeptember 30-án tűnt el Ungváron.

Hanna Dan, az ungvári rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy nem zárják ki azt sem, hogy a lányok egy másik megye területén tartózkodnak.

Két középiskolás árusított kábítószert Nagyszőlősön

Egy helyi lakos arról tett bejelentést a nagyszőlősi rendőrkapitányságon, hogy két iskolás korú fiút látott kábítószert árusítani a városban.

Ukrajna Magyarországgal barátkozna

Sokkal több lehetőség rejlik az ukrán-magyar gazdasági kapcsolatokban, de biztató, hogy számos új közös agrár-, energiapiaci és infrastruktúraprojekt körvonalazódik – nyilatkozta a Világgazdaságnak adott interjúban Liubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete.

Bekérették az orosz konzult a kijevi külügyminisztériumba

Bekérették az orosz konzult Kijevben csütörtökön a külügyminisztériumba, hogy adjon magyarázatot arra, miért nem engedik az ukrán konzuloknak meglátogatni a Moszkvában kémkedés vádjával nemrég őrizetbe vett ukrán újságírót.

Meghalt egy szerződéses katona gyakorlatozás közben Ukrajnában

Belehalt sérüléseibe az az ukrán szerződéses katona, aki a lőtéren a harcjármű lánctalpa alá került gyakorlatozás közben Csernyihiv megyében.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »