Tegnapi hírösszefoglaló: A kárpátaljai rendőrség kérése a szülőkhöz, videofelvétel az ukrajnai rendőrgyilkosságról

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak szeptember 27-én. A kárpátaljai rendőrség kérése a szülőkhöz a kárpátaljai gyermekrablóval kapcsolatban, videofelvétel jelent meg az ukrajnai rendőrgyilkosságról, mozgósítás Ukrajnában, útjavítások, Kárpátalja felől is megindulhat a migránsáradat.

A kárpátaljai rendőrség kérése a szülőkhöz

A Kárpátaljai Rendőrkapitányság alkalmazottai a szülőket arra kérik, hogy tájékoztassák gyermekeiket a kárpátaljai gyermekrablóról. A rendőrök azt tanácsolják a szülőknek, egyértelműen magyarázzák el gyermekeiknek, hogyan viselkedjenek az idegen emberekkel. Fel kell hívni a gyerekek figyelmét arra, hogy csak olyan személyekkel álljanak szóba, akiket ismernek.

Videofelvétel jelent meg az ukrajnai rendőrgyilkosságról

Az interneten közzétettek egy videót, melyen látszik Artem Kutusev ukrán járőr meggyilkolása.

Az ukrajnai Dnyipro városában szeptember 25-én két járőr közlekedési szabálysértés miatt megállított egy gépkocsit, melynek sofőrje lövéseket adott le a járőrökre. Ennek következtében az egyik rendőr a helyszínen, a másik rendőrnő a műtőasztalon vesztette életét.

Tényleg nem lesz több mozgósítás Ukrajnában?

Mint ismeretes, Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn rendeletet írt alá, amelyben utasított az utolsó mozgósított tartalékos katonák leszerelésére. Az államfő Facebook-oldalán közzétett üzenetében ígéretet tett arra, hogy a kelet-ukrajnai fronton ezentúl csak szerződéses katonák lesznek.

Moszkal: az embereknek meg kell érteniük, attól, hogy leblokkolják az utakat, még nem indulnak meg az útjavítások

Kárpátalja kormányzója felhívta az emberek figyelmét, attól nem fognak megjelenni egyik percről a másikra útjavító gépek a településeiken, mert azonnali útjavításokért tüntetnek.

Kárpátalja felől is megindulhat a migránsáradat

Kárpátalján sokaknak hoz jó pénzt a „feketékkel” való üzérkedés. A régióban egyszerűen csak így nevezik az illegális migránsokat. Az embercsempészetben érdekeltek és érintettek határőrök, taxisok, volt rendőrök, titkosszolgálati tisztek, sőt kispénzű vidéki nyugdíjasok is. Tekintettel a migránsválság miatti európai határszigorításokra, a közeljövőben még több menekült érkezhet Kárpátaljára, hogy innen kísérelje meg az Európai Unió területére történő illegális bejutást.

Az szakértők elmondták, mikor fognak drágulni az élelmiszerek Ukrajnában

2016-ban Ukrajnában az árak a hidegebb időjárás beköszöntésekor fognak drágulni. 

Lángokba borult az ungvári Modul raktárépülete

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron a Modul elnevezésű nyilvános részvénytársaság egyik helyiségében tűz ütött ki. A tűz az égő szemét miatt keletkezett.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »